Ytterligare en plågsam uddamålsförlust för Asplöven

HAPARANDA: Asplöven fortsätter att förlora jämna matcher. Med 2-3 (1-2, 0-0, 1-1) mot Södertälje under fredagskvällen inkasserade man sin fjärde raka uddamålsförlust i Hockeyallsvenskan.

Det finns torskar och det finns torskar. I fredagens match förlorar man för att det egna spelet inte räcker till.

– Det är ju inte så att vi är ett så mycket sämre hockeylag än för ett par veckor sedan. Men just nu har vi det mesta emot oss. Vi gör enkla misstag som blir väldigt dyra, konstaterar tränaren Per Kenttä.

Men poängen ryker ironiskt nog i den tredje perioden, som är lagets bästa för aftonen.

– Vi är inte riktigt med i första och Södertälje dominerar mellanakten, där vår målvakt Joel Lassinantti håller oss kvar i handlingen. Vi kvitterar och är på gång i tredje men låter dem avgöra med ett riktigt skitmål, suckar coach Kenttä.

Kenttäs kollektiv väljer dock att se framåt. Men på grund av rådande väderleksförhållanden är söndagens match mot Karlskrona inställd. Nytt speldatum meddelas under lördagen.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , , ,
5 kommentarer om “Ytterligare en plågsam uddamålsförlust för Asplöven
 1. Var är ni? skriver:

  Talande tystnad!

 2. Slin hop skriver:

  Aj! Vad tråkigt att Asplöven förlorade men nu vill vi att laget blir ännu bättre. Hoppas laget kommer på hur man vinner matcher i fortsättningen för då blir vi jättenöjda och gillar när laget stiger upp i allsvenskan.

 3. Nasuabo skriver:

  Talande tystnad….eller kanske möjligen lugnet före stormen? Inte stormen Sven utan stormen Asplöven. Funderar för övrigt på en skoterlott, även om en skoter kanske inte är vad man behöver just nu, men Asplöven behöver allt stöd just nu. Spela på bara Asplöven, det är inte kris ännu och det här ordnar sig!

 4. Pannkaka skriver:

  Asplövens prestation i hockeyallsvenskan kan om inte en bättring inträffar likställas med ordspråket ”Upp som en sol och ner som en pannkaka ”

 5. Lottköpare skriver:

  Asplöven tycks vara i desperat behov av pengar eftersom man i all hast sökt om tillstånd att starta ett skoterlotteri trots att bandyn redan har ett pågående skoterlotteri. Principen har tidigare i kommunen varit att man inte samtidigt beviljar tillstånd för identiska lotterier. Vad gäller nu?