fbpx

Värmerekord i Pajala

PAJALA: Årets hittills högsta temperatur uppmättes under fredagen i Markusvinsa och uppgick till 34,8 grader, enligt SMHI. Det är också den högsta temperaturen i hela Norrland sedan 1945, och den tredje högsta i Sverige någonsin. 

Överkalix tog andra platsen på värmelistan och där uppmättes en temperatur på 34,3 grader under fredagen.

Enligt SMHI:s prognos för det kommande dygnet i inlandet kommer det att vara soligt fram på dagen med en del stackmoln och en temperatur på mellan 26-31 grader. Mot natten blir det något svalare, 14-19 grader.

I norra Norrland kustland blir det soligt fram på dagen med en del stackmoln och 27-33 grader. I natt klart till halvklart och 14-19 grader. Svag växlande vind, i natt omkring nordost.
Nästa vecka, redan med start under söndagen rör sig något svalare luft in över norra delarna av landet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.