fbpx

Budget enligt plan för polisen

I dag presenterades regeringens budgetproposition och Polismyndigheten får ett tillskott i budgeten 2022 på 1,65 miljarder kronor. Summan är i nivå med det som myndigheten har äskat.

Regeringens besked innebär att Polismyndigheten klarar att driva verksamheten med en budget i balans under åren 2021-2022. Regeringen öppnar också för att polisen ska få ytterligare budgettillskott kommande år. – Det är viktigt att polisen ges långsiktiga ekonomiska förutsättningar för att fortsatt kunna bedriva vårt tillväxtarbete att bli drygt 38.000 anställda 2024. Vi konstaterar att vi genom regeringens budgetproposition får finansiell täckning för vår tillväxt 2021 och 2022 i enlighet med de behov som Polismyndigheten har framfört. Vi utgår från att vi får medel i budgeten även från 2023 och framåt, säger Fredrik Modigh, ekonomidirektör på Polismyndigheten, i en publikation på polisens hemsida.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.