fbpx

Finland inför nya restriktioner

Finland beslutade idag om att införa nya restriktioner för resor från Sverige till Finland.

Från och med måndag blir det endast tillåtet med arbetspendling förutom för personer som bor närmast gränsen och ingår i gränssamfundet. Enligt uppgifter till HB ska nu hela gränskommunerna omfattas och inte enbart centralorten och samhällena efter väg 99 som tidigare. Läs mer i dagens tidning.

Informationen kring ytterligare detaljer knapphändig. Huruvida gränsbevakningen kommer att återinföras är just nu oklart, då ingen information om detta har delgivits från den finska regeringen. Men troligen kommer den att bevakas i någon utsträckning på grund av restriktioner.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

22 kommentarer på “Finland inför nya restriktioner

  1. Finska regeringens ”peka med hela handen” medförde att det blev en form av hat mellan folket som levt i fred i alla år. På en minut så förstörde den finska regeringen det förtroende som generationer av människor på båda sidorna byggt upp. Skulle finska regeringen använt sig av lite fingertoppskänsla så skulle alla förstått gränsstängningen. Det blir ju sedan lite fel om finländarna kan köra över till den svenska sidan, men svenskarna är förbjudna att åka över till Finland. Stänger man gränsen så måste man stänga den för båda sidorna, om man inte ville som den finska regeringen skapa osämja mellan folken på båda sidorna om gränsen.

  2. Suomi coronagrafens raketuppgång lutar nästan bakåt orsakat av en gnutta av tidigare mörkade fall.
    Och det här med meänkieli och 5 senaste veckor utan nya coronafall i Pajala kommun verkar vara tabu att nämnas av HB;s kommentatorer.

      • Vilken sensation att det slant ut, Pajalas östra nabo Kolari har smittan, kolla med Yle. Hoppas dom följer Tegnell råden, antikroppar ger bästa möjliga naturliga skydd.

        • Kolari 1smitta har ej spridits vidare det kallas smittosprårning jo immuniteteten verkar funka i sverige kanon bra varje dag rätt många nya smittor tex stocholm under 2veckors period 3700nya fall

          • Inkubationstiden är mellan 3 till 14 dagar. Den med covid kan smitta andra i upp emot 5 dagar utan att ens känna sig sjuk. Så följ Tegnells råd, att stänga förlänger bara pandemin. Det som duger ordnar naturen giftfritt, nämligen med antikroppar.

  3. Nu måste regimen i Stockholm ta sitt ansvar & stänga gränsen mot Finland. Vi medborgare måste
    sätta stopp för alla dessa kriminella individer/gangstrar som korsar gränsen varje dag.

  4. Nog är det tur att man bor på rätt sida om snusgränsen. Jag är finne och bor i Haparanda och är nöjd med det. Ni i Finland har blivit hjärntvättade av den finska regeringen som vi i sverige ser det. Tro inte på allt som nyheterna i finska statsmedierna proppar på er i Finland. Verkligheten är helt annat. (Finsk Yle propaganda)

  5. Enligt myndigheternas statistik för de senaste 14 dagarna:
    Gränskommunerna Sverige (+ Kiruna) 2 fall. Bägge i Kiruna.
    Gränskommunerna Finland 4 fall.
    Eller dubbelt så många fall i Finland som Sverige.
    Vi kanske ska gå på fakta inte på vad vi tror när vi diskuterar gränsstängningen.
    Uppenbart är ju att smittan i Finland inhemsk.

  6. Virus stannar inte även om gränsen stängs. Det är nog ett annat virus som härjar – förakt för svenskar och svenska språket.

  7. Låt oss vara ifred här uppe, och stäng gränsen till södra sverige och Finland, där härjar ju corona som mest.

    • Det hjälper väl inte direkt mkt när Finnarna ränner i Haparanda för att köpa snus, cigaretter och alkohol för det är mkt billigare där.

    • Var in på en snus- och tobaksaffär i happis tänkte köpa där var det minst 60 finländare gapa o skrek o hängde på varandra trodde jag kommit in på en nattklubb, där var det inte fråga om hålla distans. Gick ut direkt. Och sen skylla på oss svenskar ni har ju mer corona i Torneå-Kemi än vi i Happis. Nej, hoppas gränsen stängs i 10 år och du är på finska sidan då.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF