Återkallar dip med bakterier

Paulig återkallar ”Santa Maria Cheddar Cheese Sauce” och ”Santa Maria Dip Nacho Cheese Style” efter fynd av en bakterie i en batch med ostsås.

Som försiktighetsåtgärd återkallas samtliga produkter där risk för bakterieförekomst kan finnas.

Enligt ett pressmeddelande omfattar återkallelsen Santa Maria Cheddar Cheese Sauce (3 kg) med bäst-före-datum från 01/06/2024 till 31/08/2024 och Santa Maria Dip Nacho Cheese Style (250 g) med bäst-före-datum från 01/06/2025 till 31/08/2025.

Den funna bakterien kan orsaka symptom såsom yrsel och kräkningar. Eventuella symptom är övergående och försvinner normalt inom 24 timmar.

”I nuläget har inget fall av sjukdom till följd av konsumtion av produkterna rapporterats in”

Konsumenter ombeds att inte konsumera produkterna och att kontakta Santa Marias Konsumentkontakt för ersättning.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Undersköterskestudenter till undsättning för gosedjuren

Gosedjur med diverse plågor plåstrades om när Övertorneås vård- och omsorgselever besökte två förskolor i kommunen. Detta som en del av Vård- och omsorgscolleges VO-Collegevecka som ska marknadsföra vård- och omsorgsyrken. 

Rekordförsäljning för second hand

Second hand-försäljningen i Sverige omsatte 1,9 miljarder kronor i augusti, visar siffror från Svensk Handel. Det är nytt rekord för en enskild månad. 

Jonas räddade livet på renkalven Lilla My

Jonas Salmijärvi upptäckte att en renvaja med sändare inte längre rörde sig i skogen. Han fann den död med en liten renkalv som sprang runt den. Till slut lade Jonas Salmijärvi en lasso på kadavret och när renkalven lade sig

”Ingenstans så bra som här”

Anstalten i Haparanda jobbar med att ge de intagna meningsfull sysselsättning. Det får de genom snickeriverksamheten som tillverkar allt från grillplatser till utebastu. ”Allt görs från grunden”, säger Mikael Lind som är en av ledarna vid snickeriet.