fbpx

Jordskalv uppmättes i Bottenviken

Under onsdagen, strax innan 21:30 på kvällen, uppmättes ett jordskalv i Bottenviken.

Enligt uppgifter från Svenska nationella seismiska nätet (SNSN) uppmättes ett skalv med magnituden 2,3 på Richterskalan 31 kilometer söder om Kalix och 41 kilometer öster om Luleå.

”Vi har fått rapporter om skakningar från Kalix och Haparanda”, skriver SNSN på sin hemsida.

SNSN registrerar mellan 500 och 700 jordskalv i Sverige per år.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Jordskalv uppmättes i Bottenviken

  1. vår s.k regering vill att vi bygger ”småskalig kärnkraft” i nästan varje villakvarter. dom s.k kristna gillar den mest farliga energikällan som finns för mänskligheten. för det är bara en tidsfråga när nästa haveri med utsläpp inträffar och då ber dom till sin GUD och ber om förlåtelse. men vad hjälper det!! och tar flera slurkar av nattvardsvinet. alkolhalt 8%. och alla dessa bombdåd och skjutningar. och då tror justitieministern att höja fängelsestraffen med 1 år ska lösa alla problem. vilket svammel. fakta är att det är alla dessa ligor som själv bestämmer när det upphör och inte en inkompetent regerings politik

  2. Jag undrar hur lämpligt det är att bygga de planerade havsbaserade vindkraftverken i närheten av detta jordskalv. Tydligen är inte havsbotten så stabil och säker som man tidigare kunnat tro.
    Det är i Mälardalen man förbrukar mest el i hela landet. Så självklart ska man bygga de havsbaserade vindkraftverken i Stockholms skärgård.
    / Stig Stenudd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ungas röst ska göras hörd

Haparanda kommun deltar i det treåriga projektet Youth Up North. Lotta Kontio, ungdomskonsulent, säger att projektet fungerar som en extra kanal för ungas möjligheter att påverka. 

Unga vänner på vägen i kreativt kollektiv

Under lördagen bjöd Nikkala IK på Åsa Haaksluotos initiativ in till EPA-träff i Haparanda hamn. HB möter levande kultur på fyra hjul i måttlig hastighet. 

Pajala tillbaka med både gammalt och nytt

Förra säsongen deltog inte Pajala IF:s damer i något seriespel, utan tog ett sabbatsår när man hade en tunn spelartrupp. Men nu är man tillbaka i division 1 med både gamla och nya spelare. ”Vi har en bredare trupp sedan