Övertorneå arrangerar lyckodag igen

Förra året arrangerade Övertorneå kommun Lyckodagen för första gången. På torsdagen den 20 mars är det återigen dags.

Lyckodagen är Övertorneå kommuns lokala arrangemang som sammanfaller på FN:s International Day of Happiness, som uppmärksammas den 20 mars efter beslut under 2012. Dagen beskrivs som en dag för att ”främja medvetenheten om lyckans betydelse och uppmana länder att reflektera över dess roll i samhällsutvecklingen”.

Under förra årets lyckodag var fokuset på kommunens barn och ungdomar när kommunen skulle försöka uppfylla så många önskningar som möjligt. Bland annat fixades ett godisträd, kvalitetstid med familjen och olika aktiviteter. Även många butiker hängde med på Lyckodagen.

Upplägget för årets lyckodag blir annorlunda.

– I år är det mer fokus på organisationer, företag och föreningar, säger Cornelis Uittenbogaard, samhällsplanerare i Övertorneå kommun.

Under tisdagen öppnade gick Övertorneå kommun ut och öppnade upp för alla att registrera aktiviteter ”som sprider lycka, glädje och gemenskap”. För den eller dem som vill registrera en egen aktivitet har fram till den 20 mars på sig.

– Vi hoppas att det blir synligt och att det finns många initiativ och engagemang i kommunen, inte bara i centralorten utan i fler byar. Då syns det att många vill göra någonting tillsammans, säger Cornelis Uittenbogaard.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.