Almedalsveckan ställs in

ÖSTRA NORRBOTTEN: Under onsdagen tog huvudarrangörerna det slutliga beslutet om att ställa in årets Almedalsvecka. Under de senaste dagarna har situationen i vårt land ändrats och det läget som rådde när förra beslutet togs har ändrat sig. Beslutet togs av huvudarrangörerna i samråd med värden, Region Gotland och de åtta riksdagspartierna, skriver region Gotland i ett nyhetsbrev på Almedalsveckans hemsida. 

För två veckor sedan var tanken att Almedalsveckan skulle fortlöpa enligt planen och även partierna i riksdagen, via sina projektledare, ställde sig bakom denna inriktning. Men mot bakgrunden av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har beslutet nu tagits om att Almedalsveckan i Visby 2020 ställs in.

– Vi kraftsamlar nu inför 2021. Vår ambition att erbjuda en trygg och säker mötesplats, som bygger på fysiska möten, försvinner därmed inte, säger Lisbeth Bokelund (MP), ordförande för huvudarrangörsgruppen, i ett pressmeddelande.

Arrangemanget skulle ha ägt rum den 28 juni till och med den 5 juli.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Almedalsveckan ställs in

  1. Jag tycker att hela Almedalsveckan skall stänga för gott.
    Ett jippo som kostar oss skattebetalare stora summor.
    Bättre ge pengarna till sjukvården.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.