fbpx

Andreas Lind blir ny VD för Swedish Lapland

Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board. Foto: Swedish Lapland Visitors Board
Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board.
Foto: Swedish Lapland Visitors Board

NORRBOTTEN: Den nya VD:n för Swedish Lapland Visitors board är nu fastställd. Andreas Lind, som med bakgrund som Näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbotten, och VD för Norrbottens Handelskammare, har hans passion vuxit fram till att handla om regional utveckling. Den nya VD:n tillträder den första november för att, till en början, arbeta parallellt med tidigare VD, Erika Mattsson.

 

Swedish Lapland Visitors board är ett företag som i både organisation och utveckling ligger i stark tillväxt. Styrelseordförande Jalle Svanberg talar gott om Andreas Lind i hans nya position.

– För mig känns det som en verkligen topprekrytering, uppger Jalle Svanberg.

Efter kännedom om att föregående VD har valt att avgå valde styrelsen att sätta upp en mängd kriterier för vad nästa VD skulle kunna ta med sig in i organisationen. Styrelseordförande uppger att Andreas uppfyller varje kriterium.

– Besöksnäringen har vuxit fram till en basnäring i vår arktiska region och med Andreas kan vi gå in i nästa fas; att bli en starkare aktör inom den egna näringen men också i den regionala utvecklingen.

Andreas är mycket glad över att gå med i en organisation i stark medvind, då besöksnäringen inom destinationen är i kraftig tillväxt och professionalisering har blivit allt mer utbredd. Branschen anses idag mer som en basnäring. Anders har alltid har en stor kärlek för norra Sverige, så att branschen idag anses vara en basnäring som lyfter fram det bästa från just de norra delarna av landet gör inte rekryteringen till en överraskning.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av denna professionella organisation och att dagligen verka för att skapa bättre förutsättningar för alla duktiga företag i regionen. Utmaningarna vi har framför oss är stora men potentialen är ännu större, säger Anders Lind.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.