fbpx

Andreas Lind blir ny VD för Swedish Lapland

Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board. Foto: Swedish Lapland Visitors Board
Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board.
Foto: Swedish Lapland Visitors Board

NORRBOTTEN: Den nya VD:n för Swedish Lapland Visitors board är nu fastställd. Andreas Lind, som med bakgrund som Näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbotten, och VD för Norrbottens Handelskammare, har hans passion vuxit fram till att handla om regional utveckling. Den nya VD:n tillträder den första november för att, till en början, arbeta parallellt med tidigare VD, Erika Mattsson.

 

Swedish Lapland Visitors board är ett företag som i både organisation och utveckling ligger i stark tillväxt. Styrelseordförande Jalle Svanberg talar gott om Andreas Lind i hans nya position.

– För mig känns det som en verkligen topprekrytering, uppger Jalle Svanberg.

Efter kännedom om att föregående VD har valt att avgå valde styrelsen att sätta upp en mängd kriterier för vad nästa VD skulle kunna ta med sig in i organisationen. Styrelseordförande uppger att Andreas uppfyller varje kriterium.

– Besöksnäringen har vuxit fram till en basnäring i vår arktiska region och med Andreas kan vi gå in i nästa fas; att bli en starkare aktör inom den egna näringen men också i den regionala utvecklingen.

Andreas är mycket glad över att gå med i en organisation i stark medvind, då besöksnäringen inom destinationen är i kraftig tillväxt och professionalisering har blivit allt mer utbredd. Branschen anses idag mer som en basnäring. Anders har alltid har en stor kärlek för norra Sverige, så att branschen idag anses vara en basnäring som lyfter fram det bästa från just de norra delarna av landet gör inte rekryteringen till en överraskning.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av denna professionella organisation och att dagligen verka för att skapa bättre förutsättningar för alla duktiga företag i regionen. Utmaningarna vi har framför oss är stora men potentialen är ännu större, säger Anders Lind.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.