fbpx

Andreas Lind blir ny VD för Swedish Lapland

Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board. Foto: Swedish Lapland Visitors Board
Nu är det konstaterat. Den första november träder Andreas Lind in i VD-rollen för Swedish Lapland Visitors Board.
Foto: Swedish Lapland Visitors Board

NORRBOTTEN: Den nya VD:n för Swedish Lapland Visitors board är nu fastställd. Andreas Lind, som med bakgrund som Näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbotten, och VD för Norrbottens Handelskammare, har hans passion vuxit fram till att handla om regional utveckling. Den nya VD:n tillträder den första november för att, till en början, arbeta parallellt med tidigare VD, Erika Mattsson.

 

Swedish Lapland Visitors board är ett företag som i både organisation och utveckling ligger i stark tillväxt. Styrelseordförande Jalle Svanberg talar gott om Andreas Lind i hans nya position.

– För mig känns det som en verkligen topprekrytering, uppger Jalle Svanberg.

Efter kännedom om att föregående VD har valt att avgå valde styrelsen att sätta upp en mängd kriterier för vad nästa VD skulle kunna ta med sig in i organisationen. Styrelseordförande uppger att Andreas uppfyller varje kriterium.

– Besöksnäringen har vuxit fram till en basnäring i vår arktiska region och med Andreas kan vi gå in i nästa fas; att bli en starkare aktör inom den egna näringen men också i den regionala utvecklingen.

Andreas är mycket glad över att gå med i en organisation i stark medvind, då besöksnäringen inom destinationen är i kraftig tillväxt och professionalisering har blivit allt mer utbredd. Branschen anses idag mer som en basnäring. Anders har alltid har en stor kärlek för norra Sverige, så att branschen idag anses vara en basnäring som lyfter fram det bästa från just de norra delarna av landet gör inte rekryteringen till en överraskning.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av denna professionella organisation och att dagligen verka för att skapa bättre förutsättningar för alla duktiga företag i regionen. Utmaningarna vi har framför oss är stora men potentialen är ännu större, säger Anders Lind.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.