Asplöven lämnar walk over för söndagens match

HAPARANDA: Enligt Kiruna IF har de fått beskedet att Asplöven inte kommer att ställa upp på någon match under söndagen.

Uppgifter och även en dementi om att Asplöven Hockey skulle vara i konkurs har florerat sedan fredagens kväll.

Det drabbar också andra lag i serien. Enligt matchplaneringen ska Asplöven möta Kiruna IF på söndagen. Sent på lördagens kväll publicerar Kiruna IF på sin hemsida att det fått besked att det inte blir någon match.

Tränare och spelare i Asplöven ska ha valt att hoppa av, enligt Kiruna IF:s hemsida.

– Det här är en tragedi. För hockeyn i Haparanda och för Hockeyettan norr, säger Thomas Jatko, talesperson i Kiruna IF på KIF:s egen hemsida.

Publicerad i Haparanda, Svenska
15 kommentarer om “Asplöven lämnar walk over för söndagens match
 1. Nasuabo skriver:

  En tragedi för vissa men en glädjens dag för många haparandabor, vänta bara när ni ser kommentarerna imorgon när hyenorna i hbwebbens kommentarsfält har vaknat. Detta är dystert men kanske inte är slutet för Asplöven och hockeyn i stan, vi får väl se. Tack för allt ni gett mig Asplöven de senaste åren, vilka minnen! Så länge ni står upp står Nasuabo upp för er!

 2. Nasuabo skriver:

  Tack hbwebben och främst nasuabon Lasse Stenman för den eminenta sportsliga rapportering som gjordes under tiden i Hockeyallsvenskan, enastående! Det samt att det stod sponsornamnet ”HB” på spelarnas byxor gjorde att jag som supporter började prenumerera på tidningen för ett antal år sedan. Bara ett exempel på vad Asplöven bidragit till. Får dock tillkännage att prenumerationen ej kommer att förlängas, vilket förvisso knappt märks varken i min eller hb:s ekonomi. Och monikern Nasuabo har snart gjort sitt sista inlägg, men hav förtröstan Asplövenkritiker, det finns alltid nåt annat att hata!

 3. Br skriver:

  Nasuabo, det är ju du som startar ”gnället”.

 4. Realisten skriver:

  Mkt trist, men inte helt oväntat, då detta egentligen är summan av alltför tidigare vidlyftiga år.
  Där kostymen blev alltför tung, då det värvades alltför många externa spelare, som egentligen bara tränade och spelade, inget jobb.
  I vår lilla stad finns ej det utrymmet med spelare o sponsorer, det borde PerUrban förstått, för dom var väl även styrelse 😉
  Hoppas ej detta blir slutet för hockeyn i stan då det är jätteviktigt att vi kan erbjuda ungdomarna olika idrotter..

 5. Lulebo skriver:

  Tråkigt när man har Asplöven nära hjärtat trots att man bor i annan kommun. I dag är de väl ingen senior spelare som inte vill ha betalt gissar jag och Haparanda är inte en stor ort med tung industri som Luleå är. Jag gissar att dom har de riktigt tungt med ekonomin därav av hoppen.

 6. Ture skriver:

  Det är för mycket pengar i omlopp i hockey bandy mm tyvärr mot vad som kan fås in genom sponsor o publikintäkter.
  Bara att inse att det ej går att betala ut stora ersättningar till spelare eller ledare.

 7. Stefan Thyni skriver:

  Det är med sorg i hjärtat det som händer i Asplöven. Jag har som några vet jobbat & ställt upp för Asplöven men var tvungen att sluta förra året då det blev för dyrt att pendla ,,det blev 10 mil varje dag. Jag saknar alla som jobbade & verkade kring Asplöven. Detta är kanske början på något nytt, för det är många klubbar i norr som har gått denna väg & dom har kommit tillbaka stora & starka & med en massa erfarenhet. Min tro är att Asplöven kommer igen.

 8. ABC skriver:

  Tråkigt det som händer, men hockeyn är en dyr sport jämfört med bandyn.
  Spelarlöner m.mm
  Det är lika bra att satsa allt på HSKT framgent
  Det måste ju finnas en vintersport i Haparanda.

 9. Peter skriver:

  Orsaken till asplövens fall startade under Per Kenttäs tid och fortsatte med Urban Lahti. Det handlades friskt på spelar
  marknaden för att nå framgång trots att dessa båda visste om att det ej fanns täckning på kontot.

 10. Phantomen skriver:

  Tråkigt, men behöver dessa korplirare verkligen lön?fråga andra hskt are om dom får lön, friidrott , brottning osv,

 11. Liverpoolaren skriver:

  Allt föll med Fahlander!!

 12. Nasuabo skriver:

  Sign Br, tack för din återkoppling, mitt i prick! Jag hade fel denna gång och denna slinga blev värdig och inte alls det jag hade väntat mig, tack för det. Stefan, vi lär säkert ses vid rinkside igen nån gång, och Peter (om det är samme Peter som förr), snart är Bajen i Europa! Men detta känns delvis som en bouppteckning, vilka klubbar ska nu gynnas i Gräsroten på Svenska spel? Kanske HTUHC, HSKT och friidrotten? Men som Lemmy i Motörhead sa; ”Fuck it-I had a good run”! Lämplig musik i nuläget är David Bowies ”Heroes”, men testa Motörheads version, finns på Yoytube…”We were heroes.”!!! 🙂

 13. Nasuabo skriver:

  Nä, mina hockeyvänner, läggdags i dubbel bemärkelse. Läser rubriker i länstidningarna om ”Jakten på Asplöven”, ” Inga ansvariga går att nå”, etc. Nä vad trodde dom? ”Du hittar inte Asplöven, Asplöven hittar dig” som djungelordspråket i Nasua sa. Nåväl, ikväll firade vi femårsjubileum av bortasegern med 3-2 mot Björklöven, I morgon kanske vi hörs från KHL, uppköpta av nån oljeoligark, eller inte, vad vet jag…lev väl!

 14. från holmen skriver:

  är eran över för den här gången..

 15. M.gurra skriver:

  En sak är säker jag tänker inte starta upp Asplöven igen
  Mojje