fbpx

Att annonsera om ledig hyresbostad 

Har du en bostad som du inte längre är i behov av? Ska du kanske plugga utomlands en tid, testa på ett annat jobb under en period, eller har du en annan bostad som du bor i istället? Då kan det vara en riktigt god idé för dig att lägga ut din bostad för uthyrning! Idag är nämligen marknaden för hyresbostäder otroligt stor. Efterfrågan på alla olika typer av boenden är riktigt hög, och det nästan i alla städer. 

Oavsett var du bor, vilken typ av bostad du har och av vilken anledning du själv inte bor eller ska bo där kan du alltså med största sannolikhet hitta en hyresgäst. Närmare bestämt en hyresgäst som med största sannolikhet är på stor jakt efter att hitta sin nästa bostad. Här nedan ger vi dig våra bästa tips på hur du kan annonsera om en ledig hyresbostad!

Får jag hyra ut min bostad?

Något som kan vara bra att veta om innan du lägger tid och energi på att lägga ut din tillgängliga bostad på marknaden för lediga hyresbostäder bör du se över om du faktiskt går hyra ut din bostad till någon annan. Det finns nämligen vissa riktlinjer för detta. 

Om du äger en bostadsrätt

Äger du en bostadsrätt är det nödvändigt att du kollar med din bostadsrättsförening om du får lov att hyra ut bostaden i andra hand. Detta alltså trots att du själv äger boendet. Olika föreningar har olika regler och villkor kring detta.

Om du hyr en bostad

Om du hyr en bostad över en period men inte är i behov av att nyttja den under en tid kan det vara möjligt för dig att hyra ut boendet till någon annan. Detta beror dock på vad det är för typ av bostad, vad bostadsrättsförmedlingen (om det gäller lägenhet) säger, vad din hyresvärd säger, samt om du hyr i andra eller första hand. 

Att lägga ut en annons om ledig hyresbostad

Har du kollat upp så att du får hyra ut den bostad du bor i och fått godkänt för det? Då är det dags för dig att lägga upp en så kallad bostadsannons. I och med att efterfrågan på hyresbostäder är väldigt hög i hela landet kommer du med största sannolikhet få ett flertal intressenter rätt snart. Det vill säga om du skapar en bra annons!

Gör en specifik beskrivning

För att du ska kunna lägga ut din bostad för uthyrning måste du ha gjort någon slags beskrivning. Där bör du få med alla uppgifter om bostaden (så som storlek, antal rum, läge, avsedd period osv.), förväntad hyra, vad som gäller för den som bor där, samt vilken typ av hyresgäst du eftersöker. 

Ju mer specifik du är desto större är chanserna att du hittar den person du söker rätt omgående. Ett tips är att skriva en noggrann beskrivning redan innan det att du ska annonsera om att bostaden ska hyras ut – då är det lättare att få med allt du vill på ett seriöst och tydligt sätt. 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Alla annonser i denna serie:

Bästa tipsen för att hitta rum att hyra

Är du sugen på att flytta till en ny stad men känner att det är lite för dyrt att hyra en lägenhet? Eller upplever du att det är svårt att hitta en hyresbostad och därmed vill se över lösningar som kan vara lättare och gå snabbare att få tag i? Då kan vi tipsa dig om att se över rum som uthyres.