fbpx

B-hallen stängd efter undersökning

B-hallen i Idrottshuset är avstängd för aktivitet tills vidare eftersom att resultat från en undersökning har visat att åtgärder behöver vidtas i byggnaden.  

Efter att resultatet av den fuktutredning som genomfördes av simhallen 2019 beslutade kommunen att även genomföra en utredning av status i resterande delar av byggnaden som inhyser sporthallar.

N&S Projektledning AB har genomfört och lämnat en rapport där det bland annat står att exempelvis noterats fuktanvisningar i undertak. En okulär besiktning av yttertakets papp visar på mindre påväxt på takpapp.

Badhustaket har brister i plåtning för hörn mot sporthallsbyggnaden. Genomföring för ventilation för köket i Folkets hus kök orsakar årligen inkommande vatten under smältperioden. Det är inte påtalat inomhusmiljöproblem enligt fastighetsägaren i dagsläget, dock har klagomål på miljön i B-hallen påtalats vid platsbesök.

En mer utförlig artikel om rapporten kommer att publiceras i Haparandabladet. 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vindkraftspark kan störa världsarv

Fyra av världsarvspunkterna i Struves meridianbåge ligger i den svenska delen av Tornedalen, på bergen Tynnyrilaki (Haparanda), Pullinki (Övertorneå), Jupukka (Pajala) och Perävaara (Kiruna), enligt Unesco ett arv att värna, bevara och utveckla för kommande generationer. Nu behövs en särskild, fördjupad studie om hur vindkraftverk påverkar världsarvet.

Kuppartat årsmöte i STR-T

Årskongressen för Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T, skedde i helgen under kuppartade former. Ovetandes fick stora delar av styrelsen gå och ett flertal av dem uppger sig vara chockade.