Barkhög intill sågverk självantände

PAJALA: Klockan 19.24 under fredagen fick räddningstjänsten larm om en brand vid sågverket i Teurajärvi, söder om Korpilombolo.

Räddningschefen Bernt Holmström uppger att det var ett lager med bark/flis, som fanns utanför själva sågverket, som hade självantänt och lett till en glödbrand.

Korpilombolos räddningsvärn var först på plats, därefter kom räddningstjänsten från Pajala och Överkalix. Totalt var de som mest 15 man på plats.

– Man bullar ju upp med folk från början eftersom det det ligger alldeles intill ett sågverk, säger Holmström till Haparandabladet och berättar att han dock kunde skicka tillbaka Överkalixstyrkan ganska snart.

Ägarna till sågverket tömde med hjälp av tre traktorer förrådet på bark, varpå barken spreds ut på backen där allt som glödde bevattnades.

– Det var en ganska stor mängd bark så det blev en långvarig insats, säger Holmström och uppger att de sista brandmännen lämnade platsen först vid 02-02.30-tiden natten mot lördag. Då var allt under kontroll.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.