fbpx

Barkhög intill sågverk självantände

PAJALA: Klockan 19.24 under fredagen fick räddningstjänsten larm om en brand vid sågverket i Teurajärvi, söder om Korpilombolo.

Räddningschefen Bernt Holmström uppger att det var ett lager med bark/flis, som fanns utanför själva sågverket, som hade självantänt och lett till en glödbrand.

Korpilombolos räddningsvärn var först på plats, därefter kom räddningstjänsten från Pajala och Överkalix. Totalt var de som mest 15 man på plats.

– Man bullar ju upp med folk från början eftersom det det ligger alldeles intill ett sågverk, säger Holmström till Haparandabladet och berättar att han dock kunde skicka tillbaka Överkalixstyrkan ganska snart.

Ägarna till sågverket tömde med hjälp av tre traktorer förrådet på bark, varpå barken spreds ut på backen där allt som glödde bevattnades.

– Det var en ganska stor mängd bark så det blev en långvarig insats, säger Holmström och uppger att de sista brandmännen lämnade platsen först vid 02-02.30-tiden natten mot lördag. Då var allt under kontroll.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.