fbpx

Barn och unga kränks på nätet

Polisen varnar för att barn och ungdomar kränks på nätet genom att lägga upp nakenbilder.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att personer har under den senaste veckan begått kränkningar mot pojkar och flickor på nätet genom att de har lagt upp namngivna nakenbilder på dem på en sluten sida på webben.

Inbjudan till sidan har skickats till barn och ungdomar med uppmaning att de i sin tur kan skicka in namngivna nakenbilder på antingen sig själva eller någon annan för att få tillgång till de andra bilderna, vilket också har gjorts.

Detta tillvägagångssätt har främst uppmärksammats i Västernorrland, men enligt polisen kan detta lika väl inträffa i andra regioner.

Brotten som kan bli aktuella i sådana här fall uppges vara barnpornografibrott, olaga integritetsintrång, utnyttjande av barn för sexuell posering med mera.

Polisen uppmanar vidare vuxna, föräldrar, vårdnadshavare att ta ansvar och se vad våra barn och ungdomar gör på nätet. ”Viktigt att ha med sig är att ens barn och ungdom dels kan vara ett offer men också en gärningsperson eller möjliggörare”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF