fbpx

Bästa tipsen för att hitta rum att hyra

Är du sugen på att flytta till en ny stad men känner att det är lite för dyrt att hyra en lägenhet? Eller upplever du att det är svårt att hitta en hyresbostad och därmed vill se över lösningar som kan vara lättare och gå snabbare att få tag i? Då kan vi tipsa dig om att se över rum som uthyres. 

Oavsett om du vill flytta till Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Uppsala eller någon annan stad i Sverige kan du som söker bostad ha möjligheten att hitta lediga rum. Låter detta som något för dig? Fortsätt då att läsa för att ta del av våra bästa tips om hur du går tillväga för att hitta rum som uthyres!

Hyra rum kontra att hyra lägenhet

Något som du måste vara beredd på när du söker efter lediga rum att hyra är att det är rätt stor skillnad på att hyra ett enskilt rum i någon annans bostad kontra att hyra en helt egen bostad. När du hyr ett rum kommer du i grund och botten ha tillgång till ”ett eget hem”, bara det att detta hem ligger i någon annans hem. 

Det till skillnad från om du hyr en egen lägenhet och därmed har tillgång till hela bostaden på egen helt och på egna villkor. Det finns såklart för- och nackdelar med de båda alternativen – fördelarna med att hyra rum framförallt är många för dig som söker boende på egen hand. 

Vi vill dock bara att du ska tänka på det innan du gör dina sökningar så att du inte sen blir helt chokad över att du måste dela bostad med någon annan. Att hitta ett rum som uthyres kontra att hitta en lägenhet som uthyres är faktiskt två rätt olika saker. 

Fördelar med att hyra ett rum

Så vad är de främsta fördelarna med att hyra ett eget rum? Jo, utöver att du kan spara in rätt mycket på hyran när du hyr ett rum kontra att hyra ett helt boende så kan du även hitta ett flertal fördelar med att dela bostad med en eller flera andra personer. 

Det speciellt om du flyttar till en ny stad – då behöver du inte känna dig så ensam, personerna i fråga kan ge dig tips och kanske visa dig runt i staden, och så har du alltid någon att vända dig till om något skulle gå snett. Detta kan vara ett vådligt bra sätt för att få nya bekantskaper. 

En annan fördel med att söka efter lediga rum som uthyres på marknaden är att det ofta är lättare att få tillträde till sådana boenden, det ofta rätt omgående. Utbudet kan även vara bättre, och så behöver du inte ansvara för hela bostaden på egen hand. 

Hur hitta lediga rum att hyra?

För att hitta lediga rum som hyres ut i en viss stad krävs det dock att du lägger ner åtminstone lite tid och energi. Sannolikheten är väldigt liten att du bara direkt skulle ha tillgång till ett rum att hyra och flytta till, det vill säga utan att du gör minsta lilla research. 

Om du vill öka dina chanser om att hitta ett passande alternativ så snart som möjligt bör du ta del av våra tips nedan!

Annonsera om att du söker bostad

Det första du bör göra är att annonsera om att du söker boende, och det då i form av rum att hyra. Annonsera på Facebook, i olika Facebook-grupper, på Blocket, och ta hjälp av olika uthyrningsplattformar där du kan lägga upp egna inlägg och annonser. 

Se över utbudet på marknaden med öppna ögon

Du bör även göra research över vilket utbud som finns att ta del av på marknaden. Det kan du göra genom både Facebook och Blocket, men även genom olika bostadsportaler som specialiserat sig på just uthyrning av olika bostäder. 

Se över vad som finns tillgängligt i den stad du vill flytta till. Går du inte med en öppen, flexibel inställning kan möjligheterna att hitta något som finns ledigt och som passar dig vara både många och goda. 

Vänd dig till kommunen

Det är väldigt ofta som kommunen i en viss stad erbjuder olika typer av hyresbostäder för de som är sökande. Att se över vad just kommunen i den staden du vill flytta till erbjuder kan med andra ord vara smart. Via kommunen kan du många gånger hitta såväl vanliga hyresbostäder, rum som uthyres och specifika studentboenden. 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Alla annonser i denna serie:

Bästa tipsen för att hitta rum att hyra

Är du sugen på att flytta till en ny stad men känner att det är lite för dyrt att hyra en lägenhet? Eller upplever du att det är svårt att hitta en hyresbostad och därmed vill se över lösningar som kan vara lättare och gå snabbare att få tag i? Då kan vi tipsa dig om att se över rum som uthyres.