fbpx

Båt fastnade i ismassorna

Under söndagen nödställdes tre personer som var ute och åkte båt i Haparanda skärgård. Kustbevakningen kom personerna till undsättning.
Det var vid 13.40-tiden som tre personer i en mindre motorbåt fastnade i ismassorna på Skomakarfjärden utanför Seskarö.
JRCC, Sjö-och flygräddningscentralen larmade Kustbevakningen om tre personer som var nödställda. Kustbevakningens huvuduppdrag är inte att genomföra sjöräddningar, men eftersom behövliga resurser till gårdagens olyckslarm fanns inom räckhåll blev det utryckning till Haparanda skärgård.
– Vi hade en svävarpatrull igång i Luleå och de begav sig ditåt, vi fick besked om att personerna tagit sig in i värmestuga på en ö, men eftersom att de ändå inte kunde ta sig till fastlandet på grund av isen så tog svävarpatrullen med dem in till land, förklarar Christine Lindén, ledningscentraloperatör på Kustbevakningen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.