fbpx

Bil tvingades ner i dike vid vingligt möte

Vinglande medtrafikant orsakade en singelolycka utanför Pajala på efter lunch på Valborgsmässoafton. 

Händelsen där en bilist vinglade till så pass att medtrafikanten nödgades att väja av vägen för att undgå en krock inträffade utanför Pajala, vid Kaunisjoensuu nära mataffären vid gränsen till Finland.

Larmet om olyckan kom klockan 13.10 på tisdagen och räddningstjänsten kallades till platsen.

– Det var en bil som mött en bil som vinglat på vägen så föraren tvingades väja av vägen. Det var ett par som  färdades i bilen och passageraren klagade på smärta i ett ben och fick föras till hälsocentralen i Pajala med ambulans, säger Johan Kalla, jourhavande styrkeledare vid Pajala räddningstjänst till HB.
Föraren en man i medelåldern klarade sig utan skador.

Enligt styrkeledaren som var på olycksplatsen körde bilen när den väjde först in i ett vägräcke och sedan vidare ner i diket.
– Med hjälp av en personbil från närliggande hus kunde bilen dras upp från diket och köras i från platsen, säger Kalla om räddningsinsatsen som var avklarad på cirka 30 minuter.
Den vinglande bilisten stannade aldrig till på olycksplatsen.
– Den körde bara vidare, smet från platsen.Polisen har letat efter bilen som orsakade olyckan, men vi har ingen mer information om hur det har gått, säger räddningstjänstens styrkeledare till HB.
Enligt polisens regionala ledningscentral, RLC, behöver polisen allmänhetens hjälp i ärendet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka