fbpx

Bilbrand i Pajala

PAJALA: I Harrikangas, på andra sidan om Torneälven, i höjd med Pajala, fattade en personbil eld under lunchtid på tisdagen på den av malmbilar trafikerade väg 983 och långa köer bildades.

Ingen person kom till skada vi branden och räddningstjänsten, som fick in larmet klockan 12.18, kunde släcka den övertända bilen.
– Det var ett sekundsnabbt, häftigt brandförlopp då personbilen började brinna under färd. Föraren gjorde rätt, han avlägsnade sig från platsen och larmade, säger Juha Pasma, räddningsledare på Räddningstjänsten i Pajala.

Väg 983 är den väg som även malmbilarna använder då bron i Autio är avstängd. Larmet gick klockan 12.18 och det bildades köer av både malmbilar och andra fordon.
– Då vi kom till platsen var bilen helt övertänd och vi kunde bara släcka branden. Det var väntan på bärgning som drog ut på tiden och vi kunde släppa på trafiken igen vid 13.30-tiden, säger Juha Pasma.

Han är tacksam för att ingen kom till skada vid bilbranden och tycker att det var rätt gjort av personen som framförde fordonet, att avlägsna sig från branden.
– Man ska aldrig öppna motorhuven i sådana här fall och försöka släcka branden. Då kan man göra sig riktigt illa, säger Juha Pasma.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN