fbpx

Bokning av dos 2 påbörjas för de som fått vänta

Nu har Folkhälsomyndigheten meddelat att ingen som är född 1991 eller senare bör vaccineras mot covid-19 med vaccinet från Moderna. Istället ska Pfizers vaccin ges. Vaccinationen av åldersgruppen kan därför fortsätta. 

Under tiden som Folkhälsomyndigheten har utrett risken för biverkningar har personer i åldersgruppen som redan fått dos 1 med Moderna tvingats vänta på att få den andra sprutan. Direkt när beskedet kom började Region Norrbotten att boka in dem för dos 2, nu med Pzifers vaccin, skriver Region Norrbotten i ett pressmeddelande.

– Vi har bra koll på vilka som väntar på dos 2 och kommer att kontakta alla personligen med en ny tid. Jag vill passa på att tacka alla för det tålamod som de visat oss under den här pausen, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinationssamordnare.

De som är födda 1991 eller senare och inte hade påbörjat sin vaccination får Pfizers vaccin i båda doserna. De biverkningar som utretts är hjärtmuskelinflammation och hjärtsäcksinflammation. För personer som är födda tidigare än 1991 har ingen ökad risk för biverkningar hittats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN