fbpx

Bromätningarna ännu inte igång

PAJALA: Trafikverket meddelar nu att de töjningsmätare som ska kontrollera säkerheten på den avstängda bron i Autio, ännu inte kommit på plats. Först om två veckor kan det finnas svar om trafiken över bron åter kan släppas på.

Under måndagen meddelade Peter Jonsson på Trafikverket att man var i färd med att göra extra provtagningar, belasta och göra mätningar på den avstängda bron över Torneälven, i Autio.

Tungt belastad
Bron har varit extra tungt belastad av 90-tons lastbilar som fraktar malm från Kaunis Irons gruvområde i Kaunisvaara, till omlastningsstationen i Svappavara och malmtrafiken har under tiden fått ta omvägen via väg 983 som går genom centrala Pajala.

Inte börjat
Senare, efter Trafikverkets avstämning under måndagseftermiddagen, framkom det att man på plats i Autio inte börjat utföra brokontrollerna än på grund av att man varit tvungna att montera ner en slags ställningar som finns på bron, för att töjningsmätarna ska kunna komma på plats.

Ge besked
– Vi räknar med att nästa vecka kunna börja utföra mätningar under några dagar tid och räknar med att då kunna ge ett besked utifrån vad mätningarna säger, meddelar Peter Jonsson.
– Vi hoppas självklart på att kunna släppa på trafiken igen men säkerheten kommer först. Vad vi gör för åtgärder bestäms utifrån mätningarna, säger Peter Jonsson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN