fbpx

Uppdaterad: Bullens åter i hyllan

UPPDATERAD: Bullens pilsnerkorv säljs som vanligt igen på Coop. Hyllorna är påfyllda.

Livsmedelsverket har gått ut med att tillverkaren återkallar Bullens pilsnerkorv.

Återkallningen gäller 240-gramsburkar med märkning 0321 K5 9434 och bäst-före-datum augusti 2025. Ett tekniskt fel i produktionsprocessen har lett till kvalitetsbrist i vissa burkar vilket påverkar produktens hållbarhet.

På Coop i Haparanda gapar hyllan där Bullens pilsnerkorv brukar stå tom. Det trots att butiken inte hade några burkar hemma med aktuellt tillverkningsnummer.

– När vi får ett larm om någon vara slår det stopp i datasystemet direkt och det går inte att sälja. Det sköts centralt, så även om vi har felfria korvburkar går det inte att sälja för än stoppet hävs, det är en säkerhetsåtgärd. Det är en trygghet för kunden, säger butikschef Christer Lundqvist på fredagseftermiddagen till HB.
Han trodde att det skulle var fritt fram att sälja Bullens igen inom kort.

På Ica Maxi hade de också plockat bort alla korvburkar från hyllan och gått igenom märkningen. De hade inte heller några från det återkallade partiet med korv. På fredagen fanns de felfria pilsnerkorvburkarna på hyllan i Icabutiken igen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.