fbpx

Uppdaterad: Bullens åter i hyllan

UPPDATERAD: Bullens pilsnerkorv säljs som vanligt igen på Coop. Hyllorna är påfyllda.

Livsmedelsverket har gått ut med att tillverkaren återkallar Bullens pilsnerkorv.

Återkallningen gäller 240-gramsburkar med märkning 0321 K5 9434 och bäst-före-datum augusti 2025. Ett tekniskt fel i produktionsprocessen har lett till kvalitetsbrist i vissa burkar vilket påverkar produktens hållbarhet.

På Coop i Haparanda gapar hyllan där Bullens pilsnerkorv brukar stå tom. Det trots att butiken inte hade några burkar hemma med aktuellt tillverkningsnummer.

– När vi får ett larm om någon vara slår det stopp i datasystemet direkt och det går inte att sälja. Det sköts centralt, så även om vi har felfria korvburkar går det inte att sälja för än stoppet hävs, det är en säkerhetsåtgärd. Det är en trygghet för kunden, säger butikschef Christer Lundqvist på fredagseftermiddagen till HB.
Han trodde att det skulle var fritt fram att sälja Bullens igen inom kort.

På Ica Maxi hade de också plockat bort alla korvburkar från hyllan och gått igenom märkningen. De hade inte heller några från det återkallade partiet med korv. På fredagen fanns de felfria pilsnerkorvburkarna på hyllan i Icabutiken igen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.