fbpx

Covid-testning öppen i påsk

Egenprovtagningen för covid-19 håller öppet under påsken.

– Covid-19 tar inte påsklov och det gör inte vi heller. Vi står beredda att testa er som behöver, säger Anna Pohjanen, chef för division Närsjukvård Luleå och Boden, i ett pressmeddelande.

Till Haparandabladet uppger hon att egenprovtagningens samtliga stationer i alla kommuner ska ha öppet som en vanlig fredag och vanlig måndag, både på långfredagen och på annandag påsk. Därtill har de helgöppna stationer i de större kommunerna, Luleå, Piteå, Boden, Gällivare och Kiruna.

– Man kan också låta ett friskt ombud hämta och lämna provtagningskit från apoteken som tidigare; en del apotek har stängt långfredag och annandagpåsk men har öppet för ut- och inlämning öppet på lördag 3 april, säger hon och tillägger att Apoteket Aspen i Haparanda är stängt på långfredag och annandag påsk men öppet på lördagen.

Pohjanen uppger vidare att det enklaste sättet att ta reda på hur du testar dig där du befinner dig är att logga in på 1177.se och boka ett test.

Region Norrbotten framhåller också att det är viktigt att alla fortsätter att hålla avstånd till andra, hålla god handhygien samt stanna hemma vid symtom.

– Vi ber er att orka hålla ut lite till. Varje person som följer rekommendationerna gör vården en stor tjänst. Om du dessutom undviker situationer där olycks- och skaderisken är hög, då får du verkligen en guldstjärna, säger Anna Pohjanen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN