fbpx

Covid-testning öppen i påsk

Egenprovtagningen för covid-19 håller öppet under påsken.

– Covid-19 tar inte påsklov och det gör inte vi heller. Vi står beredda att testa er som behöver, säger Anna Pohjanen, chef för division Närsjukvård Luleå och Boden, i ett pressmeddelande.

Till Haparandabladet uppger hon att egenprovtagningens samtliga stationer i alla kommuner ska ha öppet som en vanlig fredag och vanlig måndag, både på långfredagen och på annandag påsk. Därtill har de helgöppna stationer i de större kommunerna, Luleå, Piteå, Boden, Gällivare och Kiruna.

– Man kan också låta ett friskt ombud hämta och lämna provtagningskit från apoteken som tidigare; en del apotek har stängt långfredag och annandagpåsk men har öppet för ut- och inlämning öppet på lördag 3 april, säger hon och tillägger att Apoteket Aspen i Haparanda är stängt på långfredag och annandag påsk men öppet på lördagen.

Pohjanen uppger vidare att det enklaste sättet att ta reda på hur du testar dig där du befinner dig är att logga in på 1177.se och boka ett test.

Region Norrbotten framhåller också att det är viktigt att alla fortsätter att hålla avstånd till andra, hålla god handhygien samt stanna hemma vid symtom.

– Vi ber er att orka hålla ut lite till. Varje person som följer rekommendationerna gör vården en stor tjänst. Om du dessutom undviker situationer där olycks- och skaderisken är hög, då får du verkligen en guldstjärna, säger Anna Pohjanen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.