fbpx

Dagens coronarapport- ytterligare två dödsfall

Under det senaste dygnet har ytterligare 92 personer konstaterats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten. Ytterligare två personer har avlidit. 

Under torsdagsförmiddagen vårdades 25 personer på sjukhus, varav två under intensivvård. Ytterligare två dödsfall har inträffat och nu har totalt 96 personer dött till följ av covid-19.

Lokala siffror från kommunerna under vecka 47 är inte sammanställda just nu. HB ringer smittskyddsläkare Anders Nystedt på torsdagens förmiddag med syfte om spridningsinformation, men utan resultat. Sammanlagt 3.752 har konstaterats vara smittade i Norrbotten från vecka 11 till och med 19 november.
Antal konstaterade fall i Haparanda förra veckan, 46, uppgick till 13 personer. Totalt har 102 personer i Haparanda konstaterats smittade sedan vecka 11.
I Pajala konstaterades förra veckan två nya fall, totalt 50 och för Övertorneås del tre nya fall förra veckan och totalt 32. Haparanda har högst incidens per 1.000 invånare och den ligger på 10,2.
Efter samråd med Region Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbotten införde Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd i Norrbotten. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller i nuläget till och med 8 december 2020, men kan förlängas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.