fbpx

Dagens coronarapport- ytterligare två dödsfall

Under det senaste dygnet har ytterligare 92 personer konstaterats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten. Ytterligare två personer har avlidit. 

Under torsdagsförmiddagen vårdades 25 personer på sjukhus, varav två under intensivvård. Ytterligare två dödsfall har inträffat och nu har totalt 96 personer dött till följ av covid-19.

Lokala siffror från kommunerna under vecka 47 är inte sammanställda just nu. HB ringer smittskyddsläkare Anders Nystedt på torsdagens förmiddag med syfte om spridningsinformation, men utan resultat. Sammanlagt 3.752 har konstaterats vara smittade i Norrbotten från vecka 11 till och med 19 november.
Antal konstaterade fall i Haparanda förra veckan, 46, uppgick till 13 personer. Totalt har 102 personer i Haparanda konstaterats smittade sedan vecka 11.
I Pajala konstaterades förra veckan två nya fall, totalt 50 och för Övertorneås del tre nya fall förra veckan och totalt 32. Haparanda har högst incidens per 1.000 invånare och den ligger på 10,2.
Efter samråd med Region Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbotten införde Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd i Norrbotten. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller i nuläget till och med 8 december 2020, men kan förlängas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.