fbpx

Dagens coronarapport- ytterligare två dödsfall

Under det senaste dygnet har ytterligare 92 personer konstaterats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten. Ytterligare två personer har avlidit. 

Under torsdagsförmiddagen vårdades 25 personer på sjukhus, varav två under intensivvård. Ytterligare två dödsfall har inträffat och nu har totalt 96 personer dött till följ av covid-19.

Lokala siffror från kommunerna under vecka 47 är inte sammanställda just nu. HB ringer smittskyddsläkare Anders Nystedt på torsdagens förmiddag med syfte om spridningsinformation, men utan resultat. Sammanlagt 3.752 har konstaterats vara smittade i Norrbotten från vecka 11 till och med 19 november.
Antal konstaterade fall i Haparanda förra veckan, 46, uppgick till 13 personer. Totalt har 102 personer i Haparanda konstaterats smittade sedan vecka 11.
I Pajala konstaterades förra veckan två nya fall, totalt 50 och för Övertorneås del tre nya fall förra veckan och totalt 32. Haparanda har högst incidens per 1.000 invånare och den ligger på 10,2.
Efter samråd med Region Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbotten införde Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd i Norrbotten. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller i nuläget till och med 8 december 2020, men kan förlängas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.