fbpx

Dagens coronarapport- ytterligare två dödsfall

Under det senaste dygnet har ytterligare 92 personer konstaterats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten. Ytterligare två personer har avlidit. 

Under torsdagsförmiddagen vårdades 25 personer på sjukhus, varav två under intensivvård. Ytterligare två dödsfall har inträffat och nu har totalt 96 personer dött till följ av covid-19.

Lokala siffror från kommunerna under vecka 47 är inte sammanställda just nu. HB ringer smittskyddsläkare Anders Nystedt på torsdagens förmiddag med syfte om spridningsinformation, men utan resultat. Sammanlagt 3.752 har konstaterats vara smittade i Norrbotten från vecka 11 till och med 19 november.
Antal konstaterade fall i Haparanda förra veckan, 46, uppgick till 13 personer. Totalt har 102 personer i Haparanda konstaterats smittade sedan vecka 11.
I Pajala konstaterades förra veckan två nya fall, totalt 50 och för Övertorneås del tre nya fall förra veckan och totalt 32. Haparanda har högst incidens per 1.000 invånare och den ligger på 10,2.
Efter samråd med Region Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbotten införde Folkhälsomyndigheten beslut om skärpta allmänna råd i Norrbotten. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Beslutet gäller i nuläget till och med 8 december 2020, men kan förlängas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka