fbpx

Dags boka höstdosen

Nu släpper Region Norrbotten på nästa grupp för vaccinationsbokning.

Från och med den 25 augusti kan alla som är 65 år eller äldre samt de som tillhör en riskgrupp boka vaccinationstid för en höstdos mot covid-19. Själva vaccinationsstarten  sker 1 september.

– Bokningen för höstdos har gått smidigt hittills. Vi har lediga tider och ingen kö i telefonbokningen, säger Pia Näsvall, vaccinationssamordnare för Region Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Alla som är 18 år och äldre kommer att få möjlighet att vaccinera sig med en höstdos mot covid-19. Så snart bokningstrycket sjunker kommer bokningen att öppnas även för denna grupp.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland personer mellan 65 och 79 år att vaccinera sig. Många av dem tog sin förra dos runt jul. De är ivriga att få fylla på skyddet och nu får de också göra det, säger Pia Näsvall.

Vidare uppges att många undrar hur många doser just de får ta. ”Svaret är att så länge man är över 18 år får man ta en höstdos oavsett antal doser som man tidigare tagit. Det viktiga är att det gått nog länge innan föregående dos, det vill säga minst fyra månader”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.