fbpx

Dags boka höstdosen

Nu släpper Region Norrbotten på nästa grupp för vaccinationsbokning.

Från och med den 25 augusti kan alla som är 65 år eller äldre samt de som tillhör en riskgrupp boka vaccinationstid för en höstdos mot covid-19. Själva vaccinationsstarten  sker 1 september.

– Bokningen för höstdos har gått smidigt hittills. Vi har lediga tider och ingen kö i telefonbokningen, säger Pia Näsvall, vaccinationssamordnare för Region Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Alla som är 18 år och äldre kommer att få möjlighet att vaccinera sig med en höstdos mot covid-19. Så snart bokningstrycket sjunker kommer bokningen att öppnas även för denna grupp.

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland personer mellan 65 och 79 år att vaccinera sig. Många av dem tog sin förra dos runt jul. De är ivriga att få fylla på skyddet och nu får de också göra det, säger Pia Näsvall.

Vidare uppges att många undrar hur många doser just de får ta. ”Svaret är att så länge man är över 18 år får man ta en höstdos oavsett antal doser som man tidigare tagit. Det viktiga är att det gått nog länge innan föregående dos, det vill säga minst fyra månader”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN