fbpx

Dags söka jämställdhetspris

Framgångsrikt jämställdhetsarbete i Norrbotten ska belönas.

Nu utlyses Norrbottens jämställdhetspris för år 2022 där vinnaren kammar hem 100.000 kronor.

Den/de som kan tävla om priset är organisationer, verksamheter, företag och privatpersoner i Norrbotten. Politiska partier/organisationer kan däremot inte ansöka om priset.  Det går inte heller att ansöka om pengar för ett planerat arbete.

Sista ansökningsdagen är den 31 mars, och vinnaren presenteras och uppmärksammas vid den regionala jämställdhetsdagen 7 september 2022.

Bedömningen sker utifrån arbetets koppling till ett eller flera av de jämställdhetspolitiska målen och kriterierna: 1) En jämn fördelning av makt och inflytande 2) Ekonomisk jämställdhet 3) Jämställd utbildning 4) En jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet 5) Jämställd hälsa 6) Mäns våld mot kvinnor ska upphöra 7) Öka kunskapen om jämställdhet 8) Bryta stereotypa könsmönster 9) För kommunerna/regionen krävs även att de arbetat för att uppfylla kraven i artiklar och principer i CEMR-deklarationen

Förra året gick priset till lärarna Kristina Nilsen och Susanne Pettersson på Strömbackaskolan i Piteå, och året innan, 2020, vann Pajala hockey.

I samverkan för jämställdhet i Norrbotten ingår representanter från Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens Kommuner, Luleå tekniska universitet samt Region Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.