fbpx

Dags söka jämställdhetspris

Framgångsrikt jämställdhetsarbete i Norrbotten ska belönas.

Nu utlyses Norrbottens jämställdhetspris för år 2022 där vinnaren kammar hem 100.000 kronor.

Den/de som kan tävla om priset är organisationer, verksamheter, företag och privatpersoner i Norrbotten. Politiska partier/organisationer kan däremot inte ansöka om priset.  Det går inte heller att ansöka om pengar för ett planerat arbete.

Sista ansökningsdagen är den 31 mars, och vinnaren presenteras och uppmärksammas vid den regionala jämställdhetsdagen 7 september 2022.

Bedömningen sker utifrån arbetets koppling till ett eller flera av de jämställdhetspolitiska målen och kriterierna: 1) En jämn fördelning av makt och inflytande 2) Ekonomisk jämställdhet 3) Jämställd utbildning 4) En jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet 5) Jämställd hälsa 6) Mäns våld mot kvinnor ska upphöra 7) Öka kunskapen om jämställdhet 8) Bryta stereotypa könsmönster 9) För kommunerna/regionen krävs även att de arbetat för att uppfylla kraven i artiklar och principer i CEMR-deklarationen

Förra året gick priset till lärarna Kristina Nilsen och Susanne Pettersson på Strömbackaskolan i Piteå, och året innan, 2020, vann Pajala hockey.

I samverkan för jämställdhet i Norrbotten ingår representanter från Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens Kommuner, Luleå tekniska universitet samt Region Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).