Detaljhandeln i länet omsätter mångmiljardbelopp

TORNEDALEN: Detaljhandeln i Norrbotten omsatte 17,2 miljarder i fjol. Jämfört med år 2017 ökade omsättningen i länet med 1 procent.

Störst omsättning i detaljhandeln 2018 hade Luleå med 5,8 miljarder kronor, Piteå med 2,5 miljarder kronor och Haparanda med 2,1 miljarder kronor. Den starkast utvecklingen i detaljhandeln i Norrbottens län år 2017/2018 hade Kalix och Övertorneå med en tillväxt om 5 procent, vilket motsvarar en ökning med 36 respektive 13 miljoner kronor, enligt HUI Research.

Haparanda har alltså tredje störst omsättning i detaljhandeln i fjol, bra resultat med tanke på att Haparanda erfor två butiksnedläggningar i början av året, Elgiganten och Intersport slog igen under början av 2018. Stadium outlet öppnade butik i Ikanohuset i maj 2018.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.