fbpx

Digital incheckning på sjukhus

Den 28 mars inför Region Norrbotten en digital incheckningsterminal på Kalix sjukhus.

– Ett modernt sätt att hjälpa våra patienter att checka in, betala och hitta rätt i vården, säger Per Clausén, enhetschef vid Division Regionstöd, i ett pressmeddelande.

Sjukhusens entréer ska dock ha dubbla incheckningsterminaler för att även de som inte vill använda mobilen ska kunna checka in på plats.

Enligt projektledaren Liselotte Robarth är de digitala terminalerna lätta att använda.

– Det fungerar som när du flyger från Luleå Airport, säger hon i ett pressmeddelande och tillägger att de första veckorna kommer de även att ha lotsar som hjälper till vid behov.

Hon uppger vidare att satsningen görs för att underlätta flödet i vården och för att frigör resurser som kan användas till andra viktiga insatser.

Gällivare sjukhus följer efter den 4 april och Sunderby sjukhus den 25 april. Alla sjukhus bygger om i sina sjukhusentréer för att underlätta patienternas besök

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF