fbpx

Digitalt om hållbar mat och matproduktion

På onsdag deltar cirka 80 elever från Norrbotten och Finland att delta i en helt digital innovationstävling som handlar om hållbar mat och hållbar matproduktion.

Ung Företagsamhet i Norrbotten har bjudit in gymnasieelever och lärare till Food Hack, en digital innovationstävling om hållbar mat och hållbar matproduktion. En nyckelfråga kommer att vara hur entreprenörskap kan bidra till en hållbar framtid. Eleverna kommer att arbeta i blandade grupper för att komma på innovativa lösningar på matsvinn, hållbara matförpackningar, ingen hunger och undernäring, hållbart jordbruk och framtidens restauranger. Dagarna är öppna för gymnasieelever från alla program och alla årskurser. Food Hack är en fortsättning på en innovationstävling med fokus på hållbart entreprenörskap och Agenda 2030 som hölls i Luleå i september 2019. Deltagarna i årets upplaga kommer från Björknäsgymnasiet i Boden, Lapplands Gymnasium i Gällivare, Tornedalssskolan i Haparanda, NTI Gymnasiet i Luleå, Kristinestads Gymnasium, Vamia i Vasa och Oulunsalon Lukio i Uleåborg, skriver organisationen Ung företagsamhet i Norrbotten i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN