fbpx

Digitalt om hållbar mat och matproduktion

På onsdag deltar cirka 80 elever från Norrbotten och Finland att delta i en helt digital innovationstävling som handlar om hållbar mat och hållbar matproduktion.

Ung Företagsamhet i Norrbotten har bjudit in gymnasieelever och lärare till Food Hack, en digital innovationstävling om hållbar mat och hållbar matproduktion. En nyckelfråga kommer att vara hur entreprenörskap kan bidra till en hållbar framtid. Eleverna kommer att arbeta i blandade grupper för att komma på innovativa lösningar på matsvinn, hållbara matförpackningar, ingen hunger och undernäring, hållbart jordbruk och framtidens restauranger. Dagarna är öppna för gymnasieelever från alla program och alla årskurser. Food Hack är en fortsättning på en innovationstävling med fokus på hållbart entreprenörskap och Agenda 2030 som hölls i Luleå i september 2019. Deltagarna i årets upplaga kommer från Björknäsgymnasiet i Boden, Lapplands Gymnasium i Gällivare, Tornedalssskolan i Haparanda, NTI Gymnasiet i Luleå, Kristinestads Gymnasium, Vamia i Vasa och Oulunsalon Lukio i Uleåborg, skriver organisationen Ung företagsamhet i Norrbotten i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger