En avliden i coronasmitta i Pajala

PAJALA: En person har avlidit i covid 19-viruset i Pajala. Den avlidne tillhörde  riskgruppen äldre patienter.HB har tidigare berättat att Pajala förmodligen är den ort i Tornedalen som är hårdast drabbad av coronasmittan. Och nu bekräftas även det första dödsfallet.

I väntan på begravning förvaras stoftet efter coronasmittade avlidna i bårhus i förslutna kistor.

– För våra vaktmästare gäller att de ska bära engångshandskar som betraktas som riskavfall och ska brännas efter användningen, säger kyrkoherden Peder Jonson. Det kan finnas smittpartiklar på kistan. Någon ytterligare skyddsutrustning krävs inte enligt rekommendationerna till oss inom kyrkan.

På kistan fästs en klisterlapp som informerar både vaktmästare och anhöriga om vilka försiktighetsåtgärder ska ska iakttagas, bland annat i samband med begravningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.