fbpx

Fler restriktioner införs idag

I måndags presenterades fler restriktioner på regeringen och myndigheternas pressträff. De börjar att gälla idag, den 12 januari. 

Alla som kan arbeta hemifrån ska fortsatt göra det. Krogar och restauranger med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23 och krav på max åtta personer per sällskap införs. Ett allmänt råd om att vuxna ska begränsa sina nära kontakter inomhus införs också.
För allmänna sammankomster och offentlig tillställningar införs maxtak på 50 personer om man inte har vaccinbevis. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med vaccinbevis införs olika regler om avstånd.
Ytterligare nya åtgärder men som kräver förordningar kommer även att vidtas inom kort och dessa är,
deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, på mässor införs vaccinationsbevis om antalet deltagare överstiger 50 personer, antalet personer vid privata sammankomster sänks från 50 till 20 sittande personer.
Det finns inget bestämt datum för hur länge åtgärderna ska gälla men Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten uppger att det enligt nuvarande bedömning handlar om minst fyra veckor, men att utvecklingen kommer att följas upp löpande.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Besvärlig domarsituation

Domarsituationen i norra och östra Norrbotten för seniormatcher är minst sagt besvärlig och de flesta av domarna får döma enormt mycket matcher. Därtill kommer också de långa resorna.– Det är resorna som är värst, säger den rutinerade domaren Keijo Hyvärinen som bor i Vuopio väster om Haparanda.