fbpx

Fler restriktioner införs idag

I måndags presenterades fler restriktioner på regeringen och myndigheternas pressträff. De börjar att gälla idag, den 12 januari. 

Alla som kan arbeta hemifrån ska fortsatt göra det. Krogar och restauranger med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23 och krav på max åtta personer per sällskap införs. Ett allmänt råd om att vuxna ska begränsa sina nära kontakter inomhus införs också.
För allmänna sammankomster och offentlig tillställningar införs maxtak på 50 personer om man inte har vaccinbevis. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med vaccinbevis införs olika regler om avstånd.
Ytterligare nya åtgärder men som kräver förordningar kommer även att vidtas inom kort och dessa är,
deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, på mässor införs vaccinationsbevis om antalet deltagare överstiger 50 personer, antalet personer vid privata sammankomster sänks från 50 till 20 sittande personer.
Det finns inget bestämt datum för hur länge åtgärderna ska gälla men Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten uppger att det enligt nuvarande bedömning handlar om minst fyra veckor, men att utvecklingen kommer att följas upp löpande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.