fbpx

Fler sökte sig till utbildning 2020

Antalet personer som valde att söka till yrkeshögskolan ökade kraftigt i fjol.

Behöriga sökande ökade 2020 med 31 procent,  till drygt 69.400. Antagna som påbörjat studier ökade också med 26 procent till 35.800 antagna. Studerande på yrkeshögskolan uppgick till 77.900, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.

Söktrycket var  högst till utbildningar med inriktning mot juridik samt journalistik och information. Platserna till utbildningar inom dessa områden är relativt få och utgör ungefär en procent vardera av det totala antalet platser på de yrkeshögskoleutbildningar som startat under 2020. Söktrycket var lägst till utbildningar inom lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske och data/IT. Utbildningsområdet ekonomi, administration och försäljning var totalt sett störst med drygt 22. 400 behöriga sökande.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.