fbpx

Flera bränder i Kalix kommun

Från midnatt till 07-tiden på söndagens morgon har det brunnit i förråd, soptunnor och i en byggnad i Kalix kommun.

Polisen kallades klockan 00.07 till Centrumskolan i Kalix med anledning av att det brann i några soptunnor. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Strax därefter, klockan 00.15, kallades polisen till Vitheden efter larm om brand i en förrådsbyggnad. Även här har polisen upprättat en anmälan om skadegörelse.

Klockan 07.18 fick polisen det tredje larmet om brand i Vitvattnet. Denna gång handlar det om en brand i ett hus.

Polisens kommunikatör har i skrivande stund inga fler uppgifter om denna brand (strax efter 07.20)

Enligt polisens uppdatering efter 08-tiden uppges att det inte finns några uppgifter om att någon person har befunnit sig i byggnaden, samt att även en bil är drabbad av branden.

Vidare uppges att det inte heller finns någon självklar anledning till branden. ”Då det rör sig om omfattande förstörelse av någons egendom rubriceras händelsen initialt som misstänkt mordbrand”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.