fbpx

Flera GPS-stölder i regionen

Under hösten har flera grova stölder av GPS-utrustning inträffat i Västerbotten och Norrbotten.

Enligt polisens uppgifter har utrustningen stulits från entreprenadmaskiner, kopplade till industrisatsningen i regionen.

I nuläget uppgår godsvärdet till cirka fyra miljoner kronor. Mellan vecka 37 och 38 utsattes fyra grävmaskiner för stölder: tre i boden och en i Luleå.

– Vi misstänker att stölderna utförs av en gruppering av inresta personer från andra länder som möjligen rör sig söderut längs kusten mot Västernorrland och vi befarar att fler stölder kan komma att ske, säger Kristoffer Morén, regional brottssamordnare vid polisen, i ett pressmeddelande.

Polisen uppmanar därför till extra vaksamhet och önskar allmänhetens tips och iakttagelser som kan bidra till att stölderna klaras upp.

– Den som vet något eller har sett något som kan kopplas till de här stölderna uppmanas att ringa 114 14 och vid pågående brott är det 112 som gäller, säger Kristoffer Morén.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.