fbpx

Flera katalysatorstölder den senaste tiden

Den senaste tiden har flera katalysatorstölder polisanmälts i Polisregion Nord.

Enligt polisens uppgifter har stölderna börjat i Umeå och därefter fortsatt norrut, till Skellefteå och Piteå. Nu uppmanar polisen allmänheten att vara uppmärksam, då stöldserien kan fortsätta längre norrut.

– Det är bra om bilägare både vid kusten och i inlandet är extra uppmärksamma och reagerar när något i omgivningen är avvikande, säger Per Rudberg, vid polisens brottssamordning i Västerbotten, på polisens hemsida.

Själva stölden av katalysatorer går fort, uppger polisen. Det kan röra sig om några minuter.

När det gäller de senaste anmälningarna, sju stycken stölder i polisregion Nord, så har ingen speciell bilmodell eller årsmodell drabbats.

Polisen ger tips man kan tänka på:

 • Du kan om möjligt försvåra, genom att låsa in bilen i garage.
 • Det finns lutningslarm som aktiveras då tjuvarna lyfter upp bilen.
 • Montera låsskydd över katalysatorn, det förlänger brottstiden och ökar chansen till att tjuven upptäcks.
 • Stöldskyddsmärk katalysatorn.
 • Ring polisen på 112 om du misstänker ett pågående brott eller 114 14 om brott har begåtts.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka