fbpx

Flera renpåkörningar i länet under torsdagen

Flera olyckor med fordon och djur inträffade i östra Norrbotten under torsdagen.

I Haparanda körde en personbil på en ren längs E4 vid Säivis. Skadeläget för renen är oklart. Inga personskador har rapporterats.

I Kalix inträffade två renpåkörningar med några timmars mellanrum. Vid den första olyckan var en lastbil och en ren inblandad på E4/länsväg 711. Vid den andra olyckan var en personbil och en ren inblandad på E10 vid Västanäs. Inga personskador rapporterades från olyckorna. Skadeläget för renarna är oklart.

I Överkalix körde en lastbil på en ren på E10 vid Lansjärv. Oklart skadeläge för renen. Inga personskador rapporterades.

I Pajala körde en personbil på en ren på riksväg 99, norr om Aareavaara. Även vid denna olycka är skadeläget oklart för renen, och inga personskador rapporterades från olyckan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.