fbpx

Flera stölder på byggarbetsplatser

Polisregion Nord har gått ut med varning med anledning av den senaste tidens stölder ur containrar på byggarbetsplatser.

Den senaste veckan har handverktyg och maskiner anmälts som stulna från byggarbetsplatser i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå. Enligt polisens uppgifter har brotten ägt rum nattetid då byggarbetsplatserna har varit obemannade.

Eftersom tillvägagångssättet är detsamma vid samtliga fall misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

”Vi har anledning att tro att personer särskilt inriktade på dessa stölder har rört sig norrut och är fortsatt aktiva i polisregion Nord”, uppger Polismyndigheten i ett pressmeddelande.

Därför uppmanas företagare se över sina verktyg och maskiner så att de är märkta, vilket försvårar för gärningspersonerna.

”Polisen är intresserade av tips och iakttagelser. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer”, uppger Polismyndigheten.

Tips kan lämnas via telefonnumret 114 14. Vid pågående brottslighet uppmanas man ringa 112. Det går också att tipsa polisen via webben.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN