fbpx

Förbereder för festligheter i skärgården

Förberedelser inför kvällen.  Virpi Hermansson och Sten-Inge Videhult från Seskarö hembygdsförening, samt ytterligare två personer förbereder inför kvällens event intill ö-pärlan. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Förberedelser inför kvällen. Virpi Hermansson och Sten-Inge Videhult från Seskarö hembygdsförening, samt ytterligare två personer förbereder inför kvällens event intill ö-pärlan.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

SESKARÖ: Idag går startskottet för årets skärgårdsfestival på Seskarö. Ett evenemang som ordnas i en samverkan mellan Seskarö hembygdsförening, Seskarö fiskehamnsförening samt Ö-pärlan. 

Helgen kommer bland annat att bjuda på livemusik genom diverse uppträdanden, konst och fotoutställning samt loppis, hoppborg, sockervadd och ponnyridning.

– Nu förbereder vi ö-pärlans kvällsaktivitet med musikunderhållning och mat, säger Virpi Hermansson, som sitter i hembygdsföreningens styrelse.

Skärgårdsfestivalen är ett årligt återkommande evenemang och lockar allt från 100 till omkring 500 besökare.

– Det beror på vädret men i helgen har de lovat bra väder och jag vågar säga att det här växer för varje år. Det krävs mycket ideellt arbete och vi får bra med stöd. Det är många som hjälper till, säger Virpi Hermansson.

Festivalen innehåller underhållning av varierande karaktär. I Folkets hus förberedde Seskarö konst och Hantverks förening en utställning som kommer att visas under helgen.

– Vi är nio som ställer ut, säger Marita Eliasson.

Seskarö konst och Hantverks förening ställer ut sina alster  under helgen i Folkets hus.  Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Seskarö konst och Hantverks förening ställer ut sina alster under helgen i Folkets hus.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.