fbpx

Förbereder för festligheter i skärgården

Förberedelser inför kvällen.  Virpi Hermansson och Sten-Inge Videhult från Seskarö hembygdsförening, samt ytterligare två personer förbereder inför kvällens event intill ö-pärlan. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Förberedelser inför kvällen. Virpi Hermansson och Sten-Inge Videhult från Seskarö hembygdsförening, samt ytterligare två personer förbereder inför kvällens event intill ö-pärlan.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

SESKARÖ: Idag går startskottet för årets skärgårdsfestival på Seskarö. Ett evenemang som ordnas i en samverkan mellan Seskarö hembygdsförening, Seskarö fiskehamnsförening samt Ö-pärlan. 

Helgen kommer bland annat att bjuda på livemusik genom diverse uppträdanden, konst och fotoutställning samt loppis, hoppborg, sockervadd och ponnyridning.

– Nu förbereder vi ö-pärlans kvällsaktivitet med musikunderhållning och mat, säger Virpi Hermansson, som sitter i hembygdsföreningens styrelse.

Skärgårdsfestivalen är ett årligt återkommande evenemang och lockar allt från 100 till omkring 500 besökare.

– Det beror på vädret men i helgen har de lovat bra väder och jag vågar säga att det här växer för varje år. Det krävs mycket ideellt arbete och vi får bra med stöd. Det är många som hjälper till, säger Virpi Hermansson.

Festivalen innehåller underhållning av varierande karaktär. I Folkets hus förberedde Seskarö konst och Hantverks förening en utställning som kommer att visas under helgen.

– Vi är nio som ställer ut, säger Marita Eliasson.

Seskarö konst och Hantverks förening ställer ut sina alster  under helgen i Folkets hus.  Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Seskarö konst och Hantverks förening ställer ut sina alster under helgen i Folkets hus.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.