fbpx

Föreslår extra ändringsbudget

Ytterligare åtgärder  föreslås för att dämpa negativa samhällseffekter av coronavirusets spridning.

Finansutskottet föreslår att riksdagen säger ja till förslaget om en sjätte ändringsbudget som bland annat omfattar följande åtgärder:
• Stödet vid korttidspermitteringar förstärks under perioden 1 maj–31 juli så att en anställd kan gå ner i tid med 80 procent och få en löneminskning med 12 procent. För att komma åt eventuellt fusk med korttidspermitteringar får Tillväxtverket och Skatteverket även ökade resurser för att göra kontroller hos arbetsgivare som ansökt om stödinsatser.
• Förmånsbeskattningen tas tillfälligt bort för fri parkering vid arbetsplatsen samt för gåvor till anställda till ett värde av max 1.000 kronor per anställd.
• Reglerna för uppskjutna skatteinbetalningar för företag ändras. Anståndsavgiften sänks till 0,2 procent av beviljat belopp och de första sex månaderna blir avgiftsfria.
• På Skatteverket utökas möjligheterna att utbyta information mellan olika enheter på myndigheten. Syftet är att förebygga och upptäcka brott samt att skattebesluten ska bli mer korrekta, att uppgifter i folkbokföringen bättre ska återspegla verkligheten och att id-kort kan utfärdas på ett korrekt sätt.

Regeringen föreslår en ökning av utgifter i statens budget med totalt 76 miljarder kronor.

Finansutskottet vill även se en slopad förmånsbeskattning av fria måltider för personal i vård- och omsorgsverksamhet, samt för transporter till och från arbetet för samma grupp arbetstagare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka