fbpx

Föreslår sänkt mervärdesskatt

Regeringen aviserade i budgetpropositionen för 2022 att flera skatter behövde förändras och går nu vidare med två av dessa förslag i propositioner till riksdagen.

Det gäller höjd omsättningsgräns för befrielse från mervärdesskatt och ytterligare sänkt mervärdesskatt på vissa reparationer. Nu föreslår regeringen att omsättningsgränsen för medvärdesskattebefrielse ska höjas så att företag med en omsättning på högst 80.000 kronor inte längre behöver vara registrerade till och deklarera mervärdeskatt. Den föreslagna höjningen av omsättningsgränsen medför en förenkling för ännu fler mindre företag. För reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne tas sedan den 1 januari 2017 mervärdesskatt ut med en reducerad skattesats om 12 procent. Nu föreslår regeringen att mervärdesskatten ytterligare sänks från 12 procent till 6 procent för dessa tjänster. Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2022.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).