fbpx

Föreslår sänkt mervärdesskatt

Regeringen aviserade i budgetpropositionen för 2022 att flera skatter behövde förändras och går nu vidare med två av dessa förslag i propositioner till riksdagen.

Det gäller höjd omsättningsgräns för befrielse från mervärdesskatt och ytterligare sänkt mervärdesskatt på vissa reparationer. Nu föreslår regeringen att omsättningsgränsen för medvärdesskattebefrielse ska höjas så att företag med en omsättning på högst 80.000 kronor inte längre behöver vara registrerade till och deklarera mervärdeskatt. Den föreslagna höjningen av omsättningsgränsen medför en förenkling för ännu fler mindre företag. För reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne tas sedan den 1 januari 2017 mervärdesskatt ut med en reducerad skattesats om 12 procent. Nu föreslår regeringen att mervärdesskatten ytterligare sänks från 12 procent till 6 procent för dessa tjänster. Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2022.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.