ÖVERKALIX: Olofssons bageri i Överkalix har kartlagt företagets energianvändning och planen är att genomföra energi- och pengabesparande åtgärder.
En konsult har kartlagt energianvändningen och enligt rapporten kan företaget, genom vissa åtgärder kan spara 30 procent värme och el.
Olofssons bageri tänker långsiktigt när de väljer att satsa på sitt energiarbete.
– Miljön kommer att få allt större fokus för alla verksamheter, det kommer bli en renlighetsfråga vilket kommer medföra att det ställs krav på företagen. Så det är otroligt viktigt att snarare ligga i framkant än att släpa efter så att företaget får större förutsättningar på marknaden, menar Bengt-Olof Olofsson, Vd.
Besparande åtgärder som samtidigt gynnar miljön.
– Det känns bra för oss att kunna kombinera viktigt miljöarbete med lönsamhet. De tänkta åtgärderna för ventilationen och belysningen kommer dessutom att bidra till positiva effekter på arbetsmiljön, förklarar vd Bengt-Olof Olofsson, enligt ett pressmeddelande.