fbpx

Förhållandevis lugn söndag i östra Norrbotten

Östra Norrbotten: Inga ingripanden i Tornedalen, en ordningsbot för färd med oregistrerad bil i Kalix samt en man som blev föremål för sex (!) fylleriärenden och en villabrand i Kalix, är vad polisen rapporterar om fram till 21-tiden under söndagskvällen. 

Klockan åtta i morse stoppade en polispatrull en personbil i Vånafjärden, Kalix, som var oregistrerad. Patrullen skrev ut en ordningsbot på plats.

Sex gånger ringdes det in under dagen om en berusad man som varit i farten i Kalix. Polisen uppger att mannen med sitt illamående skapade oro hos allmänheten och att polisen kontaktade socialtjänsten för att mannen ska få vård.

Under tidig söndagsmorgon, vid tretiden, brann det i en villa i Kalix. Allting annat var ordentligt övertänt utom garaget. Ingen person ska ha kommit till skada vid branden.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.