fbpx

Fortsatt hög smittspridning

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande hög i Norrbotten.

Enligt Region Norrbottens uppdatering den 14 maj har ytterligare 579 personer i länet på två dagar konstaterats vara smittade – 332 i onsdags och 247 i torsdags. Det innebär att totalt 23.066 personer i länet har konstaterats vara smittade sedan pandemins start.

”Ska vi kunna stoppa smittspridningen är det dags att ta ansvar nu”. Det skriver Region Norrbotten, Länsstyrelsen i Norrbotten och kommunerna i Norrbotten i ett gemensamt pressmeddelande.

Vidare uppges att smittan sprids allt mer vid privata sammankomster, fester eller andra tillfällen när folk samlas i större grupper.

”Att samlas i stora grupper just nu är inte att ta sitt ansvar. Att ta ansvar innebär att tacka nej till fester, cruisingar och annat som ökar risken för att du eller någon annan blir smittad av covid-19. Att ta ansvar innebär att följa råd och rekommendationer”.

Avsändarna påminner om att man fortfarande ska umgås endast med de personer man bor med, hålla avstånd till andra människor både inom- och utomhus, undvika platser med trängsel, stanna hemma när du har symtom, testa dig så fort som möjligt vid misstanke, och tvätta händerna ofta.

”De val du gör idag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Ta ditt ansvar – tillsammans stoppar vi smittspridningen”.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN