fbpx

Fortsatt minskning av hyrpersonal

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten har antalet inhyrda timmar av personal totalt minskat med 30 procent sedan november 2023.

Nytt mål uppges vara att fram till 1 oktober ska ytterligare 20 procent av de inhyrda timmarna bort.

– Vi ska fortsätta minska andelen inhyrd bemanning, men vi gör det över en längre period. De mål vi sätter ska vara realistiska och här har vi tagit hänsyn till att vi går mot en sommar då våra medarbetare ska få sin välförtjänta semester, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Anledningen till att andelen inhyrd bemanning minskas uppges vara för att regionen vill satsa mer på egna medarbetare. ”När vården i huvudsak ges av egna medarbetare ökar patientsäkerheten, tillgängligheten och kvaliteten på lång sikt”.

För att klara tillfälliga arbetstoppar har Region Norrbotten startat ett eget bemanningscentrum.

Bakgrunden till att Region Norrbotten drar ned på inhyrd bemanning är för de ökade kostnaderna. Innan minskningen motsvarade kostnaden för inhyrd bemanning nästan en femtedel av regionens totala personalkostnad.

Enligt pressmeddelandet finns det en bred politisk enighet inom regionen kring att minska andelen inhyrd bemanning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.