fbpx

Fortsatt ökande smittspridning i Haparanda

Smittspridningen fortsätter i Haparanda och nu konstaterades även viss ökning i Övertorneå och Pajala.
Totalt antal konstaterade smittor i hela länet vecka 1 är 544. Vilket är en ökning jämfört med vecka 53 (519) och vecka 52 (431). Sammanlagt har 8.566 personer i länet nu konstaterats smittade av covid-19. Ökningen av smittotalet är ihållande i Haparanda. Vecka 1 bekräftades 46 fall vilket är en liten ökning jämfört med vecka 53 då 41 personer konstaterades bära på smittan.
Även i Pajala och Övertorneå bekräftades fler fall vecka 1 jämfört med vecka 53. Nio i Pajala och åtta i Övertorneå. Det är hittills högsta antalet konstaterade fall per vecka i vardera kommun under hela pandemin. Förra veckan aviserade hälsocentralen i Övertorneå om ett utbrott bland personal och ett fåtal patienter.I smittskyddsrapporten för vecka 1 skriver Anders Nystedt att smittotalen i Haparanda möjligen kan vara ännu högre än de som angivits. Vissa smittade i Haparanda hamnar i Finlands statistik på grund av arbetspendling etcetera.

Förra veckan larmade Haparanda stad om att smittan har spridits inom äldreomsorgen. Läget är ännu oförändrat.
– Vi har konstaterad covid-19 på flera vård- och omsorgsboenden. Vi har öppnat upp en särskild covid-enhet, uppger medicinsk ansvarig sjuksköterska, Sanna Kallijärvi på Haparanda stad.

Både medarbetare och brukare inom äldreomsorgen har smittats med viruset.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.