fbpx

Fortsatt stort sökpådrag efter Kalixkvinnan

Den 65-åriga kvinnan som försvann från hemmet i Stenbäcken i Kalix i onsdags är ännu inte hittad.

Kvinnan har mörkt, halvlångt hår och är 160 cm lång. Hon bär troligtvis rosa skor, mörka byxor, grå jacka och vit mössa.

Sökområdet är i närområdet av kvinnans hem i Stenbäcken. Under torsdagen deltog förutom polisen även hemvärnet samt fjällräddningen och ett tiotal hundförare var på plats.

Under fredagen söktes kvinnan med bland annat hjälp av hundpatrull och helikopter samt hemvärnet med motorcyklar och hundar.

Sökandet har pågått hela natten mot lördagen och fortsätter under dagen och om så behövs även på söndag.

– De är cirka 25 man med hundar och mc-ordonnanser som söker i sektorer vi har tilldelat, säger polisinsatschef Rickard Nordström till NSD.

Utöver hundpatruller deltar polishelikopter, hemvärnet, fjällräddare i sökandet efter kvinnan som varit försvunnen i tre dagar. Under lördagen ansluter även missing people.

Polis vädjar till allmänheten att höra av sig om de har gjort några iakttagelser eller har några som helst tips.

Ring polisen på telefonnummer 112, om iakttagelserna är i närtid eller 11414, om iakttagelserna är äldre.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka