FRIA ORD: Jag träffade fel man och mitt liv gick sönder

FRIA ORD: Jag står på egna ben nu. Jag tackar mina barn, min familj, mina vänner och alla som hjälpt mig, utan dem skulle jag inte stå här.
Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln, en stark vacker kvinna och mamma.

Man har drömmar om sitt liv som ung och sätter mål men ändå händer det att livet tar andra vägar.
Att man har levt hälften av sitt liv med fysiskt och psykisk misshandel. Att man har krossat alla sina drömmar och tillåtit det att hända.
Det är lätt att säga till andra men varför låter man sig själv leva så där år efter år.
Som ung sa jag att jag aldrig ska ta en man som dricker mycket, gör mig illa eller får mig må så dåligt att jag till slut tappar mig själv och tror att jag är sjuk och inte klarar mig ensam.
Ändå träffade jag ”fel” män och har levt det där livet i 16 år. Jag låtit mig själv gå sönder men har varit stark och inte visat det till någon.
Återvänt
Jag haft en mask på mig och trott att ingen kommer att tro på hur det är. Jag har kommit ur så många gånger och ändå gått tillbaka till samma helvete.
Nu undrar ni säkert hur kan man leva så och hur kan man låta någon göra en illa. Ni ska veta att de människorna vet precis vad de ska säga och göra för att du ska må bra i början, sen krossar de dig och gör allt för att du ska må dåligt.

De vet hur de ska utnyttja dig, de är psykopater som är som födda för att göra andra illa. Jag har inte varit den första och tyvärr inte heller den sista.
Jag är så lycklig att verkligheten knackade på dörren om att det är dags att be om hjälp.
Jag har alltid varit dålig och prata om mitt liv, jag har varit tyst och det är inte bra.
Djupa sår
Fysisk misshandel är olik psykisk misshandel. Blåmärken försvinner men psykisk misshandel lämnar djupa sår som tar tid att läka. Ännu värre är det när man upplever båda två.
Jag är sårbar men det här har gjort mig starkare, jag kommer aldrig låta någon utnyttja mitt goda hjärta och få mig må så dåligt som de alla har gjort i 16 år. Ingen kommer att dra mig i håret mer.

Alla som upplever något liknande, be om hjälp ni är inte ensamma. Det är dags att börja tänka på sig själv och leva livet man drömt om.
Jag minns alla stunder när jag har blivit illa behandlad, gråtit hemma och önskat att någon kommer dit.
Jag har sett mina blåmärken och undrat hur de ska döljas. Ingen som inte gått genom samma kommer aldrig kunna förstå.
Men vi är inte ensamma.
Svårt lita på
Jag har svårt att lita på män, jag är rädd och vill inte göra någon illa eller såra någons känslor för jag vet hur ont det gör.

Jag måste låta mig själv bli hel innan jag kan säga att jag älskar dig igen. Förr har det varit fina ord som sagts för att få mig må bra.
Jag är på väg upp, hoppet kommer tillbaka förr eller senare men utan att fråga kan du aldrig få hjälp.
Tänk positiva saker, njut av livet och skaffa en meningsfull fritid. Positiva saker i mitt liv just nu som får mig att må bra är barnen, vänner, familj och träning.

Tårar kommer och jag känner hat mot folk som har behandlat mig så här. Men jag är stark, jag är positiv och glad, jag är mig själv.

Jag

Publicerad i Svenska
25 kommentarer om “FRIA ORD: Jag träffade fel man och mitt liv gick sönder
 1. Tränare! skriver:

  Tyvärr finns fortfarande många psykopater i vårt samhälle, som beter sig idiotiskt och saknar empati. Det är synd om kvinnorna, som hamnar i deras fångenskap och inte har ork att ta sig ur detta helvete.
  Mycket starkt gjort av kvinnar som berättade sin historia och kunde ta sig ur detta inferno. En stor eloge till undertecknad ”Jag” som har blivit fri från sin ”Doctor Jekyl & Mr Hyde”.
  Lycka till och du är mycket värdefull!

 2. Kämpe! skriver:

  Vilken kämpe du är! Hoppas att allting går bra med dig i framtiden!

 3. Peter skriver:

  Starkt av dig att skriva om dina erfarenheter. Hoppas du som befinner dig mitt i helvetet, läser detta och kan se att livet finns där på andra sidan. Sök hjälp, för hjälp finns. Och du som kränker, misshandlar och kontrollerar. Det finns hjälp för dig med. Behöver din familj känna rädsla för dina utbrott i nyktert eller berusat tillstånd, är det manligaste du kan göra att erkänna ditt tillkortakommande och göra något åt det.

 4. Iaktagare! skriver:

  Duktig du som kunde berätta din historia.
  Vad är felet med psykopater? En psykopat som skiter i sambos barn och endast vill ha sina barn i förhållandet, kan inte vara annat än en psykopat.
  Denne anser sig vara felfri och är inte lätt att behandla. 10-15% av skandinaviska män har psykopatiska drag och misshandlar sina kvinnor. Dom saknar empati och måste specialbehandlas.
  Läs boken ”Psykopatens grepp – Vägen ut ur farliga relationer”.

 5. Lycklg skriver:

  Det är så lätt att välja fel i livet.
  Nu har ditt liv äntligen vänt.
  Tänk positivt trots det det hemska du fått utstå.
  Hoppas du finner en man älskar dej så som du är.
  Lycka till i livet!

 6. realist skriver:

  Starkt av dig att skriva om det du fått gå igenom. Det är inte lätt att komma ur en sådan situation du levt i. Men skönt att höra att du kommit dig ur det. Det du skriver och berättar kanske förhoppningsvis kan ge andra i liknande situation modet att också lämna liknande förhållanden.
  Än en gång starkt gjort av dig, och all lycka i framtiden.

 7. Ferrum skriver:

  Lite ansvar har man faktiskt själv också. Jag har lyssnat på många kvinnors berättelser om misshandel och alla har en gemensam nämnare. Nu tycker många att jag är en ”scumbag” som inte tycker rätt men jag är en snäll man som aldrig slagit någon annan människa. Varken kvinnor eller män. Många kvinnor finner våldsmän attraktiva.

 8. Pontus skriver:

  Berätta för andra och prata med andra om det som händer med dig och runt dig! Hur viktigt som helst att berätta för andra! Enastående bra att du haft styrkan att berätta för Hb. Lycka till och hoppas du tar dig ut ur detta till ett eget liv där du är huvudpersonen.

 9. Ordmärkare skriver:

  Iaktagare – det heter iakttagare. Att ta i akt – iakt-tagare.

 10. Ferrum skriver:

  För att inte vara en fullkomlig ”scumbag” så tycker jag att det är bra att du tagit dig bort från våldet i nära relation. Jag hoppas att du hittar en man som är lugn och snäll som respekterar dig som du är. Men var noggrann vid val av ny partner. Titta inte på hur sexig mannen är i val av ögon, bakdel och nävar. Analysera det viktiga hos mannen dvs. temperament, svartsjuka, eller hur många gånger mannen ber om ursäkt när han betett sig illa. Alla män säger dumheter emellanåt men alla män slår inte sin partner. Lycka till!

 11. Bosse batong skriver:

  Starkt av dig att dela med dig av din historia och på så sätt hjälpa andra! Jag hoppas verkligen att du åter kommer att kunna känna tillit till en man som älskar dig för den du är. De finns där ute. Likt Ferrum har jag som är man aldrig någonsin slagit någon kvinna, inte heller någon man. Likt Ferrum är jag också Gubbe per definition, eller hur Ferrum, du har också passerat 50 (med råge?) skillnaden mellan dig och mig är att jag inte för ett ögonblick skuldbelägger kvinnor och försöker hitta orsaker hos dem till att de blir slagna. En riktig man behöver aldrig slå sin kvinna, oavsett…

 12. Rosa skriver:

  Fel män! Är det männen som bär ansvar för dina val? Absolut inte. Var och en väljer sina partners, av egen vilja. Men en annan sak är att människans barndom och psykiska resurser påverkar alla val man gör i livet.Har du något förslag? Vem borde ha hjälp dig att ta beslut?

 13. I Haparanda för några decennier sedan skriver:

  Det finns lömska män utåt sett normala men är fördomsfulla och psykopatiska. Tillfället visar hur personen är erfor när blev misshandlad mitt på dagen och av helt nykter person från samma bygd. Tyckte mig känna personen sedan drygt ett års sällskap.
  Utan anledning ett slag i ansiktet, helt blå. Fick gå från bostad och arbete. Med blått ansikte kunde inte gå på jobbet hos en privat praktiserande entreprenör. Något måste ha hörts då hyresvärden uppmanade mig att flytta. Det var mitt första jobb som var stolt över och hade skaffat den på egen hand. Med utvecklingsmöjligheter.

 14. Ferrum skriver:

  Bosse batong: Vi är alla ansvariga för dom beslut vi tar. Det är ingen annan än dom själv som tar beslutet. Man kan inte komma efteråt och säga ”alla män” slår vilket förekommer i debatten. Man har aktivt tagit ett beslut och det får man stå för. Hur resonerar man om det är män som blir slagna av kvinnor i ett förhållande? Du kan fundera över varför kön är lång av kvinnor som ska besöka sina män som sitter i fängelset.

 15. I Haparanda för några decennier sedan skriver:

  Så tragisk attityd framgår av vissa skribenter här,s om ser offrets eget fel i det som sker. En av anledningarna att utsatta inte söker hjälp därför att gärningen är skambelagd. Man skäms och talar inte om ämnet ö h. Det var ingen som talade med mig trots allt som hänt var synligt för var och en.- Det är skam och nesa och värst är när närmaste omgivningen tiger med tystnad. Hade undgått mycket efterverkningar om omgivningen hade sagt något, bekräftat och sagt att det var inte mitt fel det som hände. I hemtrakterna och tror att det är allmänt utbrett, att det pratas inte om känslor.

 16. Psykologi utbildning före romans skriver:

  En sak till Ferrum, det sista en misshandlad utsatt behöver höra i sin situation, att du får skylla dig själv som inte väljer bättre utifrån din klena psykiska genbank är den som själv styr och står för situationen.

  Mer skuld på offret som menar att misshandlare inte finns. Det är offret själv som väljer misshandlare med att utveckla sina psykopatiska anlag och blir misshandlande män. Önskar att det gick så enkelt att läsa utanpå människor män och kvinnor om deras inneboende mörka sidor.

 17. Ferrum skriver:

  Jag vidhåller, lite ansvar har man själv också när man väljer partner. Det gäller kvinnor som män. Även män blir misshandlade i nära relation. Jag kan läsa av människor och jag har ingen utbildning i psykologi. Jag har till och med varnat en tjej för en kille som jag fick konstiga vibbar för. Det kan bero på att jag har en medfödd funktionsnedsättning som gör att livet lärt mig att läsa av män och kvinnor. Jag kan ha fel om människor men oftast har jag väldigt rätt.

 18. Ferrum skriver:

  I haparanda…; Jag hade tagit samtal med dig om jag hade träffat dig. Hur tror du annars jag har kunnat prata med så många kvinnor som varit utsatta i nära relation. Faktum är att jag bara lyckats nå vissa av kvinnorna. Ursäkterna har varit många och långa att lägga ut i ordform. Tyvärr, jag vill hjälpa men jag har insett att alla är inte mogna att bli hjälpt.

 19. Resultaten skriver:

  Ferrum:

  Kan bara hålla med dig!

  Även om relationer är komplicerade.

  Sedan tycker jag absolut inte att den som blir misshandlad ska ha nåt skam.

  Sedan förekommer det misshandel även av män och detta är tyvärr än mer skambelagd.

  Men det är lite så med vissa att dem dras åt problem.

  Är väl kanske människans natur där att den som är svag söker någon slags trygghet hos värstingar.

 20. Bosse batong skriver:

  Snälla Ferrum. Att män blir slagna av sina kvinnor är väl för det första knappast vanligt och för det andra inget samhällsproblem? Motsatsen är däremot det. Frågan kring detta är så mycket mer komplicerad än du förstår. Större än jag förstår också, även om jag faktiskt har en del erfarenhet inom området. Fantastiskt roligt att du är en sådan människokännare! Synd att vi andra inte besitter förmågan bara. Kön som är lång till fängelserna sedan, vilka belägg har du för det? Tyvärr svamlar du en del utan några belägg och det ska gå ut över ett brottsoffer som du klandrar. Sorgligt

 21. Ferrum skriver:

  Bosse batong. Jag klandrar ingen. Kan vi inte diskutera problemet då blir det inte helle någon förändring. Vi ska inte se kvinnor och män som offer. Allt går att förändra men det du bidrar med är svammel som inte bidrar till någonting gott.

 22. Ferrum skriver:

  Resultanten: Jag skambelägger ingen, jag vill belysa problemet. Det skulle inte finnas våld i nära relation om kvinnor hittade vettigare killar att umgås med. Det är bara att titta på tonårsvalet av killar som vissa tjejer väljer i sin ungdom. Snusprillan hänger nere vid knäna som även missköter skolgången, är mycket vanligt. Alla har vi varit tonåringar och sett vackra unga tjejer som söker spänning hos skolans värsting. Kärleken är blind och ska kanske vara så. Men kanske man ska se med öppna ögon när man gör sitt val för att få ett bra liv för sig själv och sina kommande barn.

 23. Resultaten skriver:

  Bosse batong:

  Ok så det är inte samhällsproblem om män blir slagna och psykade?

  Haha typiskt feminism 😂
  Ser bara att när kvinnor råkar illa.

  Givetvis är det kanske lite fel tråd ta det här och till den som skrev artikeln hoppas jag mår bättre och är inget personligt mot dig!

 24. Ferrum skriver:

  Nu lägger jag ned debatten men jag rekommenderar. Gör en stor grovsortering när du letar efter en ny partner. Var hänsynslös och välj goda sidor och kvaliteter hos den nya mannen/kvinnan. Bättre att ha ett skönt liv som singel än att sitta fängslad hos en våldsman/våldskvinna. Tack för debatten.

 25. Resultaten skriver:

  Ferrum:

  Japp så är det ju.

  Det är det som är felet i vårat samhälle.

  Vi pratar om att tjejer mår dåligt av ”skönhetsidealer”.
  Men det pratas sällan om killar.

  Hur killarna mår och hur man ska vara. Tom dessa våldsmän har någon gång varit tonåringar och barn.

  Sedan är det ju precis som du säger, jag har tom hört vuxna kvinnor prata illa om män som varit ”för snälla” osv.

  Då får man faktist skylla sig själv man kan sällan få hela kakan. En agressiv, kriminell man som sedan är snäll till sin familj.
  Undantag finns ju säkert där med.