fbpx

Fyra trafikolyckor på två timmar

Under två timmar i fredags  inträffade fyra trafikolyckor i östra Norrbotten.

Klockan 14.46 uppges en olycka ha skett på länsväg 915 i Orjasjärvi, Övertorneå kommun. Denna gång blev en ren påkörd av en personbil. Polisen har inga uppgifter om att någon person blev skadad, däremot uppges att renen skadades och haltade iväg.

Klockan 15.10 var det dags för den andra olyckan där en ren blev påkörd. Denna gång på länsväg 841 i Lahdenpää, Pajala kommun. Polisen har inga uppgifter om några personskador. Hur det gick för renen är oklart, då den lämnade platsen.

Klockan 15.32 inträffade den tredje olyckan, som också handlade om att en ren blev påkörd. Denna gång på länsväg 392 i Östra Rödupp, i Överkalix kommun. Även i detta fall skall ingen person ha kommit till skada, medan det är oklart hur det gick för det påkörda djuret.

Klockan 16.45 skedde den fjärde olyckan, nu på länsväg 744 i Marieberg, Kalix kommun. Denna gång blev tre renar påkörda av en personbil. Samma upplysning här: inga personskador, medan det är oklart hur det gick för renarna.

Berörda samebyar ska vara kontaktade i samtliga fall.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.