fbpx

Fyra trafikolyckor på två timmar

Under två timmar i fredags  inträffade fyra trafikolyckor i östra Norrbotten.

Klockan 14.46 uppges en olycka ha skett på länsväg 915 i Orjasjärvi, Övertorneå kommun. Denna gång blev en ren påkörd av en personbil. Polisen har inga uppgifter om att någon person blev skadad, däremot uppges att renen skadades och haltade iväg.

Klockan 15.10 var det dags för den andra olyckan där en ren blev påkörd. Denna gång på länsväg 841 i Lahdenpää, Pajala kommun. Polisen har inga uppgifter om några personskador. Hur det gick för renen är oklart, då den lämnade platsen.

Klockan 15.32 inträffade den tredje olyckan, som också handlade om att en ren blev påkörd. Denna gång på länsväg 392 i Östra Rödupp, i Överkalix kommun. Även i detta fall skall ingen person ha kommit till skada, medan det är oklart hur det gick för det påkörda djuret.

Klockan 16.45 skedde den fjärde olyckan, nu på länsväg 744 i Marieberg, Kalix kommun. Denna gång blev tre renar påkörda av en personbil. Samma upplysning här: inga personskador, medan det är oklart hur det gick för renarna.

Berörda samebyar ska vara kontaktade i samtliga fall.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.