fbpx

Genombrott för turistnäringen

Genom samarbeten inom föreningen Coastal Lapland har två av medlemmarna, Filipsborg och Nordic Lapland knutit nya avtal med en av Nederländernas ledande resebyråer.
Resebyrån har norra Skandinavien som specialitet och chartrar egna flygplan som landar i bland annat Skellefteå, Kiruna och Rovaniemi.
– Avtalen är ett genombrott när det gäller att nå de internationella resebolagen, i det här fallet Nederländerna och Voigt Travel, säger Sebastian Jonsson på Nordic Lapland Adventures, i ett pressmeddelande.

Pandemin har slagit hårt mot turismnäringen men den uppges även vara en orsak till det nya genombrottet.
– Internationella agenter som jobbat med finska Lappland söker andra alternativ. Sökarljuset riktades mot norra Sverige. Intresset hos internationella operatörer har ökat högst betydligt, inte bara genom de avtal vi nu slutit, säger Örjan Pekka, ordförande i Coastal Lapland och ägare till Filipsborg.

Ursprungligt startdatum var i slutet av december men resorna har på grund av förändrat pandemi-läge skjutis fram till att inledas i februari.

Avtalen är resultatet av ett samarbete som inleddes för snart tre år sedan, när sju turistföretag i beslutade sig för att
tillsammans locka besökare från fjärran länder till att uppleva is, snö, kyla och mörker i den lappländska kustregionen.

Coastal Lapland är en ekonomisk förening med sju medlemmar: Haparanda stadshotell, Ice & Light Village, Filipsborgs herrgård, Kukkolaforsen, Hotell Valhall, Gamla Stadens Hotell, Nordic Lapland Adventure i Frevisören. Totalt finns 640 bäddar i samarbetet samt en rad aktiviteter. Via Coastal Lapland bedrivs projekt för att utveckla turismnäringen i Kalix, Haparanda med omnejd. Projekt delfinansieras av EU-medel från Spira Mare, Leader och Europeiska jordbruksfonden. Coastal Lapland och dess sju medlemmar samarbetar också med Heart of Lapland och Swedish Lapland.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger