fbpx

Genombrott för turistnäringen

Genom samarbeten inom föreningen Coastal Lapland har två av medlemmarna, Filipsborg och Nordic Lapland knutit nya avtal med en av Nederländernas ledande resebyråer.
Resebyrån har norra Skandinavien som specialitet och chartrar egna flygplan som landar i bland annat Skellefteå, Kiruna och Rovaniemi.
– Avtalen är ett genombrott när det gäller att nå de internationella resebolagen, i det här fallet Nederländerna och Voigt Travel, säger Sebastian Jonsson på Nordic Lapland Adventures, i ett pressmeddelande.

Pandemin har slagit hårt mot turismnäringen men den uppges även vara en orsak till det nya genombrottet.
– Internationella agenter som jobbat med finska Lappland söker andra alternativ. Sökarljuset riktades mot norra Sverige. Intresset hos internationella operatörer har ökat högst betydligt, inte bara genom de avtal vi nu slutit, säger Örjan Pekka, ordförande i Coastal Lapland och ägare till Filipsborg.

Ursprungligt startdatum var i slutet av december men resorna har på grund av förändrat pandemi-läge skjutis fram till att inledas i februari.

Avtalen är resultatet av ett samarbete som inleddes för snart tre år sedan, när sju turistföretag i beslutade sig för att
tillsammans locka besökare från fjärran länder till att uppleva is, snö, kyla och mörker i den lappländska kustregionen.

Coastal Lapland är en ekonomisk förening med sju medlemmar: Haparanda stadshotell, Ice & Light Village, Filipsborgs herrgård, Kukkolaforsen, Hotell Valhall, Gamla Stadens Hotell, Nordic Lapland Adventure i Frevisören. Totalt finns 640 bäddar i samarbetet samt en rad aktiviteter. Via Coastal Lapland bedrivs projekt för att utveckla turismnäringen i Kalix, Haparanda med omnejd. Projekt delfinansieras av EU-medel från Spira Mare, Leader och Europeiska jordbruksfonden. Coastal Lapland och dess sju medlemmar samarbetar också med Heart of Lapland och Swedish Lapland.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.