fbpx

Genombrott för turistnäringen

Genom samarbeten inom föreningen Coastal Lapland har två av medlemmarna, Filipsborg och Nordic Lapland knutit nya avtal med en av Nederländernas ledande resebyråer.
Resebyrån har norra Skandinavien som specialitet och chartrar egna flygplan som landar i bland annat Skellefteå, Kiruna och Rovaniemi.
– Avtalen är ett genombrott när det gäller att nå de internationella resebolagen, i det här fallet Nederländerna och Voigt Travel, säger Sebastian Jonsson på Nordic Lapland Adventures, i ett pressmeddelande.

Pandemin har slagit hårt mot turismnäringen men den uppges även vara en orsak till det nya genombrottet.
– Internationella agenter som jobbat med finska Lappland söker andra alternativ. Sökarljuset riktades mot norra Sverige. Intresset hos internationella operatörer har ökat högst betydligt, inte bara genom de avtal vi nu slutit, säger Örjan Pekka, ordförande i Coastal Lapland och ägare till Filipsborg.

Ursprungligt startdatum var i slutet av december men resorna har på grund av förändrat pandemi-läge skjutis fram till att inledas i februari.

Avtalen är resultatet av ett samarbete som inleddes för snart tre år sedan, när sju turistföretag i beslutade sig för att
tillsammans locka besökare från fjärran länder till att uppleva is, snö, kyla och mörker i den lappländska kustregionen.

Coastal Lapland är en ekonomisk förening med sju medlemmar: Haparanda stadshotell, Ice & Light Village, Filipsborgs herrgård, Kukkolaforsen, Hotell Valhall, Gamla Stadens Hotell, Nordic Lapland Adventure i Frevisören. Totalt finns 640 bäddar i samarbetet samt en rad aktiviteter. Via Coastal Lapland bedrivs projekt för att utveckla turismnäringen i Kalix, Haparanda med omnejd. Projekt delfinansieras av EU-medel från Spira Mare, Leader och Europeiska jordbruksfonden. Coastal Lapland och dess sju medlemmar samarbetar också med Heart of Lapland och Swedish Lapland.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka