fbpx

Haparanda femte bästa kommun för unga att bo i

Enligt Länsförsäkringars kommunranking vad gäller ungas boendesituation är Haparanda den femte bästa kommunen för unga att bo i.

Kartläggningen baseras på statistik över ungdomsarbetslöshet, bostadspriser, trångboddhet och tillgång till bostäder för unga. Siffrorna har vägts samman i ett index – Sveriges bästa kommun för unga att bo i – som beskriver ungas möjligheter att ta sig in på bostadsmarknaden.

Totalt ingår 240 kommuner i kartläggningen. Tidaholms kommun i Västra Götaland rankas högst på listan., därefter kommer Årjäng i Värmland, Vännäs i Västerbotten, Karlsborg i Västra Götaland och sedan Haparanda i Norrbotten.

– Haparanda erbjuder mycket goda möjligheter för ungdomar. Här finns det goda möjligheter till att ta över eller till att starta företag. Här finns det goda möjligheter till arbete. Här finns det tillgång till olika typer av boenden. Denna höga rankning gör förhoppningsvis att fler ungdomar får upp ögonen för fantastiska Haparanda, säger kommunalrådet Janne Lind (C) och vice kommunalrådet Peter Rolfs (SD) i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Haparanda femte bästa kommun för unga att bo i

  1. Fyfan va tragiskt isåfall, happis är ju endast ett skämt för unga, kolla bara skolresultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu är nya hotellet redo

Nu intar de första gästerna Matarengi Lodge, som tidigare var Hotell Tornedalia. Detta är turistföretaget Explore the Norths senaste turistsatsning. HB följde med på en visning några dagar innan franska turister intar hotellet. 

Tankar om landsbygdsutveckling

Under den kylslagna lördagsförmiddagen invigdes en ny station med bensintank som vore den en kyrka mitt i byn. HB talar med Carin Kerttu, främst bland jämlikar hos näringslivsorienterade Karl Gustav utveckling. 

Iskallt för elever och lärare på Laestadiusskolan

Eleverna sitter med täckjackorna på och lärarna är omsvepta av plädar. På Laestadiusskolan är det 16 grader inomhus. ”Jag blir lila om fingrarna och läpparna”, säger en av eleverna. ”Vi har anlitat en konsult som lokaliserat felet och hoppas snarast

Styrketräning håller doktorn borta

Kalevi Hoppula och Klaus Paulus är två gymfrälsta åttioplussare. ”Jag fyller först om ett par veckor”, skrattar Kalevi Hoppula. 

Lapp på luckan – tornedalingar fick vända om vid porten

Den 16 november var tanken att Tornedalen skulle breda ut sig på Stadsmuseet i Stockholm, med en hel dag för att synliggöra den tornedalska minoritetens historia. Många hade rest långt och över hundra besökare fick vända om vid dörren till

”Alla kan lära sig minnestekniker”

Biosalongen på Folkets hus i Haparanda var nästintill fullsatt i tisdags kväll då kommunen bjudit in till ”En kväll man inte glömmer”. 

Taxibolag svarar på kritik om färdtjänst

En man fick inte åka till Haparanda efter att ha varit inlagd på Kalix sjukhus. Färdtjänsten beställdes att köra till hans bostad i Korpikylä, men eftersom han inte hade nycklarna med sig ville han hoppa av i gränsstaden istället. Detta