fbpx

Hårt tryck på egenprovtagning

Egenprovtagningen har denna vecka varit fullbokad i många kommuner i länet.

Region Norrbotten uppger i ett pressmeddelande att detta gör att det kan dröja extra länge innan provtagning kan ske och provsvar kommer. Även smittspårningen uppges ha hård belastning.

Förklaringen till det hårda trycket är att smittspridningen av covid-19 har ökat kraftigt i samband med de gångna helgerna, samt att smitta av RS-virus och andra infektioner pågår.

Region Norrbotten påminner om att den som inte får en tid på provtagningsplats att det i många kommuner finns möjlighet att boka egenprovtagning på apotek.  I sådana fall ska alltid ett friskt ombud hämta bokat provtagningskit och även lämna in provet.

Vidare gäller fortfarande att alla som har symtom ska stanna hemma.

”Hur länge man ska stanna hemma beror på om man behöver lämna prov för covid-19, vad provsvaret visar och hur man mår. Andra i hushållet kan också behöva stanna hemma och lämna prov.
För alla gäller att fortsätta följa övriga allmänna råd om att undvika trängsel och hålla avstånd i offentliga miljöer och i kollektivtrafik. Jobba hemifrån om möjligt och följa de regler som gäller vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar”.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

Som projektledare för Barents Center i mitten av 2010-talet var han en rubrikernas man i Haparanda. När projektet havererade lämnade han Haparanda för att fortsätta som affärsman i Stockholm. Nu har sju av tio bolag i hans senaste företagsgrupp kraschat med skulder på nära 27 miljoner kronor hos Kronofogden. De övriga tre har inte lämnat in bokslut sedan 2019.